ACTUALITATE 16 februarie 2018

Covăsnean condamnat la peste 20 de ani de închisoare pentru omor

de Iulia Drăghici - Taraș | 2179 vizualizări

Curtea de Apel Brașov a respins apelurile inculpatului, iar sentința este definitivă

Covăsneanul care în martie anul trecut a ucis o femeie în vârstă de 81 de ani într-un apartament din Sfântu Gheorghe a fost condamnat definitiv la peste 20 de ani de închisoare.

Magistrații de la Curtea de Apel Brașov au respins miercuri, 14 februarie, ca nefondate apelurile formulate de inculpatul Rancz Andras Levente la sentinţa din noiembrie 2017 a Tribunalului Covasna pe care au menținut-o și declarat-o definitivă. 

În 14 noiembrie 2017, Tribunalul Covasna l-a condamnat pe Rancz Andras-Levente la pedeapsa de 20 ani și patru luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Pe lângă aceastea se adaugă 438 de zile de detenţie rămase dintr-o condamnare anterioară la 5 ani de puşcărie, pronunţată de Judecătoria Sfântu Gheorghe şi menţinută de Curtea de Apel Braşov, în luna mai a anului 2013.

Pe latură civilă, potrivit MyTex.ro și portalului JustAlert.ro, Rancz Andras Levente are să achite către trei părţi civile suma de 13.233 lei cu titlu de daune materiale şi câte 20.000 de lei cu titlu de daune morale.

Octogenara a fost ucisă în propria locuință

Cazul crimei din apartamentul din Sfântu Gheorghe a fost mediatizat și anul trecut. Atunci, polițiștii covăsneni precizau că bărbatul a lovit-o pe femeia de 81 de ani, în propria ei casă, cu un obiect dur în zona capului, pe motiv că nu a vrut să-i împrumute bani. Ulterior, acesta a fost prins în municipiul Brașov.

„Din cercetări a reieșit că, la data de 22 martie 2017, bărbatul de 36 de ani a mers la locuința victimei cu intenția de a-i cere bani, aceasta obișnuind să-l ajute cu diverse sume. La răspunsul octogenarei, că de această dată nu îl poate împrumuta, bărbatul și-a ieșit din fire și a lovit-o pe aceasta cu un corp dur în zona capului, lăsând-o fără suflare. Făptașul a părăsit apoi locuința și a încercat să se sustragă de la urmărirea penală, fiind depistat de polițiști, pe raza municipiului Brașov”, au informat, anul trecut, reprezentanţii IPJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.