ACTUALITATE 13 iunie 2024

(Update) Covăsnean căutat de salvatori, după ce a dispărut în timp ce se afla pe malul braţului Sf. Gheorghe

de Agerpres | 2382 vizualizări

UPDATE: Din păcate, bărbatul a fost găsit decedat. Amănunte AICI.

Un turist din Covasna este căutat de salvatori după ce a dispărut în cursul nopţii de marţi spre miercuri de pe malul braţului Sf. Gheorghe, informează ISU Delta.

„În cursul zilei de ieri, 11 iunie, pompierii tulceni au fost alertaţi despre faptul că o persoană, un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din judeţul Covasna, în timp ce se afla pe malul Braţului Sf. Gheorghe a dispărut în cursul nopţii. Din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea a intervenit imediat un echipaj de căutare salvare cu o ambarcaţiune, iar căutările au fost efectuate până la lăsarea întunericului din păcate, fără niciun rezultat pozitiv”, precizează ISU Delta.

Căutările turistului au fost reluate miercuri cu două echipaje, unul de scafandri din cadrul ISU Brăila şi unul de căutare salvare cu o ambarcaţiune IB5.

Conform ISU Delta, căutările sunt efectuate în condiţii de vizibilitate zero, la o adâncime pe alocuri de peste 8 metri.

Salvatorii tulceni fac apel către toţi pasionaţii de pescuit şi iubitorii de natură şi Deltă să fie atenţi când stau pe malul apei, să nu se scalde sub nici o formă în apele curgătoare şi să acorde o atenţie sporită în cazul în care pescuiesc pe timpul nopţii. De asemenea, în cazul în care sunt nevoiţi să se deplaseze cu ambarcaţiuni, purtarea vestei de salvare este obligatorie.

Sursă foto: captură video ISU Tulcea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.