ACTUALITATE 4 noiembrie 2018

Covăsnean, amendat în Prahova pentru vânzare ilegală de porci

de Iulia Drăghici - Taraș | 1181 vizualizări

Este al doilea caz identificat de polițiști în ultimele două săptămâni

Un bărbat domiciliat în județul Covasna a fost prins joi, 1 noiembrie a.c., în trafic de polițiștii din județul Prahova, pe raza comunei Izvoarele, cu șase porci în mașină, pregătiți pentru vânzare. Oamenii legii au constatat în urma verificărilor că șoferul nu deținea documentele necesare nici pentru transport, dar nici pentru comercializare. Din cauza epidemiei de Pestă Porcină Africană cu care se confruntă România, DSVSA Prahova a fost alertată. În final, animalele au fost ucise, iar covăsneanul s-a ales și cu o amendă în valoare de 6.000 de lei.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că șoferul nu deținea documente necesare efectuării transportului sau comercializării, motiv pentru care a fost contactată conducerea DSVSA Prahova, care a delegat reprezentanți la fața locului pentru efectuarea verificărilor și luarea măsurilor legale, potrivit competențelor”, au transmis reprezentanții IPJ Prahova, potrivit ziaruldeprahova.ro.

Acesta este al doilea caz recent în care covăsnenii au fost prinși în trafic pe raza județului Prahova și amendați din cauză că vindeau porci fără documentele necesare.

Săptămâna trecută, un bărbat din comuna Barcani a fost depistat de polițiștii din cadrul Secţiei Rurale Apostolachea în satul Ghiocel și amendat pentru că acesta, însoțit de un bărbat din comuna Măneciu, transportau 10 porci necrotaliați. Pentru neregulile constatate, atunci au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 de lei și au fost uciși toți porcii.

De la începutul lunii septembrie, în județul Covasna sunt interzise târgurile de animale. Măsura a fost aplicată odată cu depistarea focarelor de Pestă Porcină Africană în județele vecine, Buzău, iar ulterior Vrancea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.