ACTUALITATE 4 februarie 2019

Covasna:Autorităţile au dispus sacrificarea porcilor dintr-un cartier din Sfântu Gheorghe pentru prevenirea extinderii pestei

de Agerpres | 1680 vizualizări

Autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Covasna au dispus, luni, sacrificarea tuturor porcilor dintr-un cartier al municipiului Sfântu Gheorghe, unde a fost depistat un nou caz de pestă porcină africană.

Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor, a declarat, pentru AGERPRES, că vor fi sacrificaţi aproximativ 60 de porci din acest cartier.

"Aseară a fost depistat încă un porc bolnav şi, considerând zona un focar de infecţie foarte grav, am luat această măsură pentru ca virusul să nu se disperseze", a precizat Siko Barabasi Sandor.

Direcţia Sanitar-Veterinară Covasna a anunţat, vineri seară, apariţia virusul pestei porcine africane în judeţ, acesta fiind confirmat la două cadavre de porci depistate într-o groapă de gunoi situată la marginea municipiului Sfântu Gheorghe, în cartierul Orko.

Din investigaţiile preliminare a rezultat că animalele afectate au fost crescute într-o gospodărie din zonă timp de aproape un an, fiind furajate preponderent cu resturi alimentare provenite inclusiv din tomberoane şi platforme de gunoi.

Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Covasna, care s-a întrunit în şedinţă extraordinară, a adoptat planul de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, stabilind o zonă de protecţie pe o rază de 3 km şi o zonă de supraveghere pe o rază de 10 km în jurul focarului.

Cazul se află în continuare în cercetarea autorităţilor sanitar-veterinare judeţene şi a Poliţiei.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.