ACTUALITATE 1 aprilie 2020

Covasna: Un medic şi alţi doi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă au demisionat

de Agerpres | 15540 vizualizări

Trei cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe, dintre care un medic, au demisionat, a informat, miercuri, conducerea instituţiei. 

Directorul medical al SJU, Roşu Mátyás, a menţionat, într-o conferinţă de presă online, că, având în vedere situaţia epidemiologică, nu se mai aprobă niciun concediu pentru angajaţii din subordine, fiind nevoie de întreg efectivul medical.

Acesta a precizat că medicul care şi-a dat demisia este în vârstă şi se încadrează în categoriile cu risc ridicat.

"Concedii, în principiu, nu se mai aprobă. Avem trei persoane din cadrul personalului medical care şi-au depus demisia. Unul este medic şi, de comun acord, ne-am înţeles că e bine şi pentru el să nu se expună. Are 70 de ani şi alte comorbidităţi, deci este o persoană care se încadrează în categoriile cu risc, iar în acest sens nu considerăm că este o laşitate din partea lui. Este justificat", a declarat Roşu Mátyás.

Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a adăugat că, deşi a demisionat, medicul s-a oferit să ajute în continuare echipa, de la distanţă, dacă va fi nevoie de experienţa sa profesională.

În acest sens, tocmai pentru a facilita în această perioadă comunicarea între cadrele medicale de diferite specialităţi, conducerea spitalului a instalat aplicaţii video pe calculatoare, astfel putând fi acordate sfaturi şi consultaţii medicale şi de la distanţă.

"E o boală atât de nouă, nu ştim cum se comportă, fiecare caz e o noutate pentru medici şi asistenţi. Trebuie să ne adaptăm şi să lucrăm cu fiecare caz în parte, să îl tratăm ca o noutate. (...) Tot personalul va fi implicat până la o anumită limită în tratarea cazurilor de COVID", a declarat Andras Nagy Robert.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.