ACTUALITATE 5 octombrie 2019

Covasna: Un bărbat, care s-a pretins directorul unui renumit muzeu din Germania,cercetat pentru înşelăciune

de Agerpres | 4558 vizualizări

Un bărbat, care a pretins că este directorul unui renumit muzeu din Germania, a fost pus sub control judiciar, fiind cercetat pentru tentativă de înşelăciune.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, remis vineri AGERPRES, bărbatul ar fi încercat să înşele o femeie din judeţul Covasna, arătându-se interesat de achiziţionarea unei maşini de cusut vechi.

"Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe din data de 03.10.2019 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Stoica Nicolae Florin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune. În datele de 01.10.2019 şi 02.10.2019 inculpatul a indus-o în eroare pe persoana vătămată, căreia i-a oferit suma de 70.000 de euro pentru o maşină de cusut de fabricaţie germană. Inculpatul a condiţionat, însă, cumpărarea maşinii de cusut de prezentarea unui aşa-zis certificat de autenticitate pe care, tot inculpatul, prezentându-se sub o altă identitate, s-a oferit să-l vândă persoanei vătămate pentru suma de 10.000 de euro. Părţile au stabilit un loc de întâlnire, unde s-a prezentat o persoană trimisă de inculpat pentru a lua banii şi pentru a înmâna persoanei vătămate 'certificatul de autenticitate'. Inculpatul şi persoana trimisă de acesta pentru a efectua tranzacţia au fost prinşi în flagrant de organele de poliţie", se arată în comunicat.

Stoica Nicolae Florin a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe continuă cercetările.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna a precizat, într-un comunicat de presă, că poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Vâlcele au fost sesizaţi pe 1 octombrie de către o femeie de 21 ani cu privire la faptul că în cursul lunii septembrie 2019, în urma observării unui afiş privind achiziţionarea de către un colecţionar german de maşini de cusut vechi, a apelat telefonic numărul specificat în anunţ, fără a i se răspunde la apel.

Ulterior, în aceeaşi zi, femeia ar fi fost contactată telefonic de către o persoană care susţinea că deţine funcţia de director al unui renumit muzeu din Germania şi că îi poate oferi suma de 70.000 euro pentru maşina de cusut.

Având în vedere că nu avea documente care să ateste provenienţa maşinii de cusut, femeia a fost îndrumată să contacteze un alt număr de telefon, iar, în urma convorbirii telefonice cu un bărbat, i s-a solicitat suma de 10.000 euro în schimbul achiziţionării documentelor necesare.

"Cei doi au stabilit o întâlnire pentru data de 02.10.2019 în oraşul Cristuru Secuiesc, judeţul Harghita, loc în care se va efectua înmânarea documentelor contra sumei de 4.500 Euro. Având în vedere faptul că existau indicii temeinice privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, precum şi numărul mare al faptelor de acest gen înregistrate la nivel naţional, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 de Poliţie Rurală Sfântu Gheorghe şi cei din cadrul Postului de Poliţie Vâlcele, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, s-au deplasat pe raza oraşului Cristuru Secuiesc, ocazie cu care au realizat prinderea în flagrant a unui bărbat de 32 ani în timp ce intenţiona să vândă femeii de 21 ani un document contra sumei de 10.000 RON şi a unui lănţişor din aur. În urma activităţilor desfăşurate pe raza oraşului Cristuru Secuiesc a mai fost identificat şi un bărbat de 42 ani, în autovehiculul acestuia fiind identificate mai multe materiale de probă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, sub forma tentativei", se arată în comunicatul IJP Covasna.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.