ACTUALITATE 1 iunie 2010

Covasna îşi recapătă târgurile de animale doar dacă se aliniază unor condiţii UE

de Covasna Media | 653 vizualizări
Târgurile de animale din judeţ ar putea fi redeschise, dacă acestea vor respecta normele europene impuse prin Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna. În prezent, în judeţul nostru nu există niciun astfel de târg, ceea ce a dus la nemulţumirea oamenilor care în aceste condiţii sunt nevoiţi să meargă în alte judeţe pentru a cumpăra animale. Directorul DSVSA Covasna, Siko Barabasi

Târgurile de animale din judeţ ar putea fi redeschise, dacă acestea vor respecta normele europene impuse prin Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna. În prezent, în judeţul nostru nu există niciun astfel de târg, ceea ce a dus la nemulţumirea oamenilor care în aceste condiţii sunt nevoiţi să meargă în alte judeţe pentru a cumpăra animale.

Directorul DSVSA Covasna, Siko Barabasi Sandor, a declarat că târgurile de animale din judeţ se vor putea redeschide doar respectând anumite norme, printre care prezenţa pe durata funcţionării a unui medic veterinar, precum şi existenţa unor dotări printre care garduri de împrejmuire, platforme pentru depozitarea gunoaielor şi încăperi pentru întocmirea documentelor referitoare la vânzările de animale.

„În târgurile de animale va fi permisă comercializarea cabalinelor, ovinelor, bovinelor, caprinelor şi a păsărilor vii. Din păcate, comercializarea porcilor este interzisă, până la finalul acestui an având loc evaluarea stării porcinelor cu privire la pestă. Dacă se va constata că România şi-a îndeplinit obligaţiile cu privire la eradicarea pestei, se vor ridica şi restricţiile în acest sens”, a declarat Siko Barabasi.

Din cauza lipsei de condiţii, DSVSA a închis, din 2000 încoace, toate târgurile de animale existente la Sfântu-Gheorghe, Târgu-Secuiesc, Baraolt şi Întorsura Buzăului.

Monica Vajna

Sursa foto: gherlainfo.ro

Teme articol: animale DSVSA targ obor
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Primar_la_Hetea, 1 iunie 2010
Targurile au fost inchise ca nu respectau normele europene, sau pentru ca supermarketurile si niste grupuri de interese sa-si poata desfasura activitatea fara sa fie "deranjati" de bietii fermieri ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.