ACTUALITATE 5 noiembrie 2009

Covasna intră în „Drumul European al Boilor“

de Covasna Media | 516 vizualizări
O delegaţie formată din reprezentanţii a trei asociaţii din judeţul Covasna şi una din Harghita va semna astăzi în Ungaria intenţia de a fi parteneri în proiectul „Drumul European al Boilor”. Proiectul reprezintă o iniţiativă turistică prin care se doreşte reconstruirea traseului de odinioară parcurs de o rasă de bovine renumită în Europa între anii 1250 şi 1760 şi prin care se promovează tradiţii gastronomice

O delegaţie formată din reprezentanţii a trei asociaţii din judeţul Covasna şi una din Harghita va semna astăzi în Ungaria intenţia de a fi parteneri în proiectul „Drumul European al Boilor”. Proiectul reprezintă o iniţiativă turistică prin care se doreşte reconstruirea traseului de odinioară parcurs de o rasă de bovine renumită în Europa între anii 1250 şi 1760 şi prin care se promovează tradiţii gastronomice, culturale sau turistice.

Directorul Asociaţiei Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din Covasna (ASIMCOV), Vajda Lajos, spune că cele trei ţări partenere în proiect – Ungaria, Austria şi Germania - au semnat deja un acord de colaborare, iar Covasna urmează să îşi manifeste intenţia de participare astăzi.

În Germania, ţara care coordonează proiectul, s-a pus deja o statuie cu acest animal şi de-a lungul traseelor ar fi piste de biciclete, hanuri, pensiuni, va fi un întreg proiect turistic.

„Astăzi ne dăm acordul de participare, iar mai departe în ţară istoricii vor verifica pe unde anume trecea traseul boilor. Noi am merge pe ruta Valea Oltului, Valea Mureşului şi altele, erau şi staţii mai mari unde se adunau căruţele şi porneau mai departe la drum“, a spus Vajda.

Directorul ASIMCOV – asociaţie parteneră în acest proiect – spune că săptămâna viitoare urmează să aibă loc şi o întâlnire cu judeţul Harghita pentru a discuta o strategie şi de asemenea se doreşte atragerea în proiect a judeţelor Sibiu, Braşov şi Alba.

„Drumul European al boilor“ ar reface un traseu vechi care era parcurs pe vremuri de călătorii care transportau marfă dinspre Est spre Vest şi invers, iar în locurile de popas erau găzduiţi, gustau din specialităţile casei şi ale locului şi se refăceau înainte de a porni din nou la drum. Prin acest proiect turiştii ar avea şansa de a se plimba pe acest traseu, călare, cu bicicleta sau cu maşina, în funcţie de zonă, şi ar putea beneficia de pachete turistice care includ şi „Drumul European al boilor“.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
mihai, 8 noiembrie 2009
Domnule primar,trebuia sa scrii:pedele,pesede si udemere,Si hetea e plina de euri,exact ca mancarurile de azi.
Primar_la_Hetea, 5 noiembrie 2009
Trebuie modificat treseul: Primarie-Consiliu Judetean-Sediu-PNL-Sediu PSD-Sediu PDL-Sediu Udemere etc.
Persil, 5 noiembrie 2009
:)) asta e pamflet sau articol?
secuiul, 5 noiembrie 2009
"...turiştii ar avea şansa de a se plimba pe acest traseu, călare, cu bicicleta sau cu maşina, în funcţie de zonă, şi ar putea beneficia de pachete turistice..." NO, asta mai lipsea, de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.