ACTUALITATE 14 octombrie 2020

Covasna, din nou în rândul județelor cu vulnerabilitate crescută în fața COVID-19

de Iulia Drăghici - Taraș | 1203 vizualizări

După ce în analiza de săptămâna trecută, realizată de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), Covasna se regăsea în lista județelor cu vulnerabilitate medie în fața COVID-19, datele din săptămâna curentă arată că aici s-a instalat din nou un trend ascendent al îmbolnăvirilor și o vulnerabilitate ridicată în fața coronavirusului. 

Potrivit raportului, vulnerabilitatea este un „indicator cantitativ al capacității sistemului de răspuns, calculat în baza ratei de incidență, numărului de focare, ratei de transmitere, gradului de ocupare a paturilor din secțiile Covid 19 și secțiile ATI”. 

În rândul județelor cu vulnerabilitate ridicată se mai găsesc, printre altele, și vecinele Bacău, Harghita și Brașov. 

În săptămâna 5 – 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj. 27,6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad și Olt. În 31 județe și Municipiul București se înregistrează o rată de incidența cumulată peste 100/100.000 locuitori. 1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. 81.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 60.1% din decese au fost la bărbați. 95.4% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată”, se mai arată în raportul INSP publicat marți, 13 octombrie. 

La nivel național, marți au fost înregistrate 3.109 cazuri noi de COVID-19, dintre care 51 în județul Covasna. Aici, rata de incidență este de 1,29/1000 de locuitori. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.