ACTUALITATE 5 noiembrie 2020

Covasna, Arcuș, Bicfalău, Lunga, Peteni și Zăbala, în scenariul roșu

de Iulia Drăghici - Taraș | 6306 vizualizări

Localitățile Covasna, Arcuș, Bicfalău, Lunga, Peteni și Zăbala intră de vineri, 6 noiembrie 2020, în scenariul roșu, după ce aici s-a depășit incidența de infectare cu COVID-19 de 3/1000 de locuitori, potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Printre principalele măsuri care intră în vigoare aici sunt portul obligatoriu al măștii de protecție atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, dar și trecerea școlilor la scenariul roșu, de învățare exclusiv online. De asemenea, restaurantele se închid la interior și vor fi interzise activitățile în sălile de spectacol și alte locuri similare. 

Măsurile, care pot fi consultate detaliat accesând site-ul Prefecturii Covasna, sunt valabile 14 zile. (https://cv.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/41/2020/11/HCJSU-nr-65.pdf).

Dacă număruI cazurilor continuă pe un trend crescător, se va reanaliza situația și se vor impune măsuri suplimentare în contextul prevederilor Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic”, se arată în hotărârea 65, adoptată de CJSU Covasna joi.

În scenariul roșu sunt, oficial, localitățile Sfântu Gheorghe, Baraolt, Belani (comuna Poian), Brateș, Chichiș, Dobârlău, Valea Dobârlăului, Mărtănuș (comuna Brețcu), Sâncraiu (Ilieni), Poian, Chilieni, Lunca Mărcușului, Bita, Bodoș, Calnic, llieni, Mărcușa, Pădureni. Acestea 5 din urmă sunt vizate de măsuri pentru următoarele 14 zile, începând din 5 noiembrie.

Precizăm că la acest moment, pentru un număr de 26 de localități ale județului, incidența cumulată pe ultimele 14 zile(fără focare), a depășit 3/1000 de locuitori. Aceste localități sunt Sf. Gheorghe, Aninoasa, Arcuș, Baraolt, Belani, Bicfalău, Bita, Bodoș, Brateș, Calnic, Chilieni, Covasna, Dobârlău, Ilieni, Lunga, Lunca Mărcușului, Lutoasa, Mărcușa, Moacșa, Olteni, Pădureni, Peteni, Poian, Sâncraiu, Valea Dobârlăului și Zăbala.

De asemenea, la această dată, un nr. de 26 de localități au incidența cumulată/ultimele 14 zile(fără focare), între 1,5 – 3/1000 locuitori, 24 de localități au incidența cumulată/ultimele 14 zile(fără focare) sub 1,5/1000 de locuitori iar 46 de localități nu au niciun caz pozitiv”, se arată în comunicatul de presă transmis joi de Prefectura Covasna.

Datele oficiale mai arată că la nivelul județului Covasna, incidența cumulată a cazurilor de infectare (fără focare) pentru ultimele 14 zile este de 2,89/1000 de locuitori.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.