ACTUALITATE 6 aprilie 2016

Coşuri de baschet în Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 336 vizualizări

Fundaţia Comunitară Covasna a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că a achiziţionat 8 panouri de baschet care urmează să fie amplasate în oraşul Sfântu Gheorghe. Acestea au fost cumpărate din banii obţinuţi în urma activităţii „Pedalează pentru un scop bun” organizată anul trecut, la care au participat circa 400 de persoane. Amplasarea coşurilor de baschet depinde, în momentul de faţă, de o investiţie pe care trebuie să o realizeze Primăria Sfântu Gheorghe.

„Acum avem şi echipă de baschet campioană naţională şi ne bucurăm foarte mult. Este un model de urmat şi un exemplu pozitiv pentru tinerii noştri şi ne dorim să promovăm acest model de succes. În plus, am simţit o nevoie şi din partea comunităţii. Anul trecut când am organizat acţiunea „Pedalează pentru un scop bun” am făcut un sondaj de opinie în care am întrebat participanţii pentru ce scop ar pedala, iar peste 60% dintre respondenţi au optat pentru o cauză sportivă, pentru susţinerea vieţii sănătoase, iar foarte mulţi dintre aceştia, concret, au notat că vor coşuri de baschet în comunitate. Am reacţionat la această solicitare”, a motivat directorul executiv al Fundaţiei, Bereczki Kinga.

Directorul Clubului Sportiv Școlar, profesorul de baschet Nemes Áron, a spus în cadrul conferinţei de presă că acţiunea este una benefică tinerilor. „Acum doi ani am realizat un teren în aer liber cu două panouri de baschet, iar, spre surprinderea noastră, acesta este plin tot timpul. Pe lângă acest spaţiu, am realizat că oamenii, respectiv copiii, au nevoie de mai multe asemenea terenuri care pot fi folosite de toată lumea din comunitate”, a spus Nemes. Acesta a mai precizat că deşi panouri de baschet sunt şi pe terenurile de sport ale şcolilor, din motive de întreţinere, acestea nu pot fi utilizate în afara orelor de curs.

Potrivit iniţiatorilor programului, în urma acţiunii „Pedalează pentru un scop bun”, la care au participat circa 400 de localnici, au fost strânşi 11.000 de lei. Din această sumă, plus încă 1.000 de lei adăugaţi de Fundaţia Comunitară, s-au achiziţionat 8 panouri de baschet.

Locaţiile unde vor fi amplasate coşurile de baschet

„Deocamdată panourile sunt la noi în depozit. Am luat legătura cu autorităţile locale să stabilim unde vor fi amplasate. În definirea locaţiilor a contat foarte mult zona din care au provenit participanţii la acţiunea „Pedalează pentru un scop bun”, pentru că ei au contribuit în mod activ la realizarea acestui act”, a spus Bereczki Kinga.

Locaţiile unde vor fi amplasate coşurile de baschet sunt: parcul de fitness „Dani Kinga” din Simeria, parcul de antrenament de pe Bulevardul Nicolae Iorga, Aleea Avântului – la Gară, lângă Grădiniţa „Albă ca Zăpada”, între străzile Nicolae Iorga şi Crângului – lângă supermarketul Penny, pe terenul de sport din strada Sporturilor, pe teritoriul Ştrandului şi în zona Pieţei Centrale. Potrivit preşedintei Fundaţiei, Bereczki Kinga, locaţiile au fost stabilite împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale.

Reprezentanţii Fundaţiei Comunitare au precizat că investiţia autorităţilor locale ar putea ajunge la circa 32.000 de lei. „Trebuie să achiziţioneze un covor de cauciuc, pentru siguranţa oamenilor. Acesta ajunge la circa 4.000 de lei la un panou. Aşadar, investiţia din partea oraşului ar putea ajunge la circa 32.000 de lei. Peste două luni vor avea loc zilele sportive şi ce frumos ar fi dacă acest eveniment ar începe cu inaugurarea panourilor de baschet”, a spus directorul executiv al Fundaţiei Comunitare, care a mai completat: „Primăria din Sfântu Gheorghe ne-a fost de fiecare dată un partener bun. Sperăm că şi de această dată o să găsească resurse din bugetul local pentru ca aceste panouri să fie amplasate”.

 

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 7 aprilie 2016
nu trebuie, poti sa joci baschet la gropile din Lacramioarei, Kos Karoly, Saguna, Tancsics, etc
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.