ACTUALITATE 22 aprilie 2022

Costurile transformării fostului sediu BCR din Întorsura Buzăului în centru cultural, estimate la 7 milioane de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 1372 vizualizări

Consiliul Local Întorsura Buzăului a adoptat în ședința extraordinară de miercuri, 13 aprilie, actualizarea devizului din Documentația de Avizare a Lucrărilor de intervenție (DALI) la obiectivul de investiții „Reabilitare, extindere, modernizare şi dotare Centrul Cultural”. Astfel, conform noilor calcule, investiția, asigurată de Compania Națională de Investiții (CNI), se va ridica la aproximativ 7 milioane de lei, ne-a spus primarul Raul Urdă. 

Costurile au fost majorate de la aproximativ 5 milioane de lei pentru că nu s-a prezentat nici un constructor la licitația anterioară, inițiată de CNI. 

Avem o investiție aprobată de către CNI, care în toamnă a scos la licitație execuția lucrărilor pentru transformarea obiectivului în centru cultural și modernizarea acestuia, dar nu s-a prezentat nimeni. Noi am predat CNI-ului clădirea, dar nu s-a prezentat nici un constructor pentru că a intervenit explozia aceasta la prețuri din ultimul timp. Proiectantul a refăcut devizul și noi a trebuit să aprobăm valoarea mărită a devizului”, ne-a explicat primarul Raul Urdă. 

Hotărârea de Consiliu Local va fi trimisă către CNI, care va relua procedura de licitație publică pentru a găsi un constructor. 

Sperăm să vină un constructor și să se apuce de treabă pentru că de doi ani de zile este semnat contractul de finanțare cu CNI și nu a venit nimeni să facă lucrarea”, a mai spus primarul din Întorsura Buzăului. 

Clădirea utilizată în trecut ca sediu de o bancă comercială, dar mai recent și ca sediu al Primăriei cât timp instituția a fost în reabilitări, a fost cumpărată de autoritățile locale la sfârșitul anului 2016, cu aproape 200.000 de euro. 

Sursa foto: arhivă 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.