ACTUALITATE 11 martie 2020

Cortina vieții a coborât pentru actrița și regizoarea Mirela Bucur

de Iulia Drăghici - Taraș | 9517 vizualizări

Vestea că una dintre cele mai iubite actrițe și regizoare din județul Covasna, Mirela Liliana Bucur, nu mai este i-a lovit ca un fulger pe cei care au cunoscut-o sau care au văzut-o, chiar și măcar o dată, pe scenă. Din păcate, după o luptă cu o boală necruțătoare, aceasta a încetat din viață miercuri, 11 martie, la nici 53 de ani.

„Cu mare durere în suflet ne despărțim de colega noastră, Mirela Bucur. Odihnește-te în pace om frumos și mult iubit! Transmitem condoleanțe familiei și tuturor celor ce au iubit-o precum am iubit-o noi. Drum lin printre stele!”, a transmis miercuri echipa Teatrului Andrei Mureșanu.

Cei care vor să îi fie alături și să o conducă pe Mirela Bucur pe ultimul drum, pot să o facă astfel:

  • 12 martie, joi, ora 16.00 - Prezentarea condoleanțelor pe scena teatrului „Andrei Mureșanu”;
  • 13 martie, vineri, ora 19.00 - Priveghi la capela Bisericii Ortodoxe din deal;
  • 14 martie, sâmbătă, ora 13.00 - Înmormântarea la Cimitirul Ortodox al Bisericii din deal.

Reprezentanții TAM spun și că din cauza prevederilor în vigoare în ceea ce privește pandemia de coronavirus, roagă participanții să nu intre, deodată, în grupuri mai mari de 20 de persoane la evenimentele de rămas-bun. Personalul teatrului va fi la intrare și se va asigura că în spațiul scenic nu se va depăși această capacitate.

Oamenii care au cunoscut-o i-au transmis, prin intermediul rețelelor de socializare, o mulțime de mesaje de rămas-bun, fiecare mai emoționant ca altul, fapt care arată cât de apreciată și iubită era femeia care a reușit să influențeze generații întregi de oameni cu jocul ei actoricesc, ideile din spectacolele puse în scenă și munca neobosită alături de tineri.

A fost femeia la îndemnul căreia am scris o piesă de teatru, pe care a regizat-o și a plimbat-o prin țară. O femeie tânără, caldă, frumoasă, bună, o actriță și regizoare extrem de talentată.

La începutul toamnei a vrut să fim colege de formare, dar apoi a aflat vestea că e bolnavă și nu am mai ajuns niciodată colege. Ultima oară când am vorbit îmi spunea că a lovit-o tare boala, dar că își adună puterile pentru luptă. Azi a căzut peste mine vestea că a murit ca un trăznet.

Drum lin, Mirela Liliana Bucur. Mulțumesc. Încă nu pot să cred că nu mai ești”, a scris, pe pagina sa de Facebook, renumita scriitoare Petronela Rotar.

Fără îndoială, despărțirea de Mirela Bucur înseamnă o mare pierdere pentru viața culturală din Sfântu Gheorghe și nu numai. 

Drum lin către eternitate, om minunat! O să ne lipsești enorm! 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.