ACTUALITATE 4 iunie 2018

Copil atacat de un câine nesupravegheat în Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 660 vizualizări

Proprietarul animalului este cercetat penal

O fetiță în vârstă de 7 ani din Târgu Secuiesc a fost mușcată în plină stradă de un câine ieșit dintr-o curte. Evenimentul nefericit s-a petrecut în 31 mai. Proprietarul câinelui este acum cercetat penal.

„În seara zilei de 31 mai 2018, polițiștii din Târgu Secuiesc au fost sesizați despre faptul că o minoră ar fi fost atacată și mușcată de un câine, pe raza municipiului.

Oamenii legii l-au identificat pe proprietarul câinelui în persoana unui bărbat, iar în urma verificărilor s-a stabilit că animalul a ieșit din curtea unui imobil și a atacat-o pe minora de 7 ani, în timp ce acesta se deplasa pe stradă împreună cu mama sa.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, arată un comunicat de presă al IPJ Covasna.

Polițiștii atrag atenția că proprietarii câinilor, chiar dacă nu intră în categoria celor periculoși sau agresivi în accepțiunea legii, riscă să fie cercetați penal în situația în care animalele atacă și rănesc terțe persoane. Aceștia au obligația legală de a întreprinde toate măsurile necesare astfel încât să prevină atacul canin.

Fapta este prevăzută de art. 12 din OUG 55/2002, pedeapsa fiind cuprinsă între 6 luni și 3 ani închisoare, sau amendă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.