ACTUALITATE 2 iunie 2010

Copiii sărbătoriţi de ziua lor (FOTO)

de Covasna Media | 706 vizualizări
Desene, picturi pe față, dansuri populare, ateliere de creație, muzică, jocuri și multă distracție, așa arăta ieri centrul mun. Sfântu-Gheorghe. Copiii sărbătoriți de ziua lor au venit în număr mare să se joace cu cei de vârsta lor, să câștige premii la diferitele concursuri sau să își aleagă o poveste sau un desen din numeroasele cărți colorate scoase la vânzare. Programul și târgul organizate de Primărie s-au adresat copiilor

Desene, picturi pe față, dansuri populare, ateliere de creație, muzică, jocuri și multă distracție, așa arăta ieri centrul mun. Sfântu-Gheorghe. Copiii sărbătoriți de ziua lor au venit în număr mare să se joace cu cei de vârsta lor, să câștige premii la diferitele concursuri sau să își aleagă o poveste sau un desen din numeroasele cărți colorate scoase la vânzare.

Programul și târgul organizate de Primărie s-au adresat copiilor de toate vârstele și au cuprins de la probe de îndemânare pe lăzi, şedințe de face-painting, concursul micilor motociclişti şi concursuri de colorat, până la carting, sculptură în lemn, jocuri de şah.

La Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR), copiii au putut participa la ateliere de creație – de pictură pe vase ceramice, sculptură, s-au pictat pe fețe și au putut viziona o piesă de teatru pusă în scenă de copiii de la Școala Varadi Jozsef.

Micuții din clasa a III-a au interpretat cu talent piesa „Fata babei și fata moșneagului“, după Ion Creangă, în variantă modernă, și au conturat prin artificii inteligente aspecte actuale din viața copiilor.

Și la Sita Buzăului s-a derulat ieri un proiect destinat copiilor din medii defavorizate, în colaborare cu Consiliul Județean, sub denumirea „Culoare și tradiție în ochii tăi, copile”, de care au beneficiat 50 de copii de la școlile din zonă. Ei au fost aleși în funcție de rezultatele bune la învățătură și au participat la ateliere, au făcut țesături, au dansat dansuri populare sau au sculptat.

Ana Sidon

Foto: Viorel Iordan

Foto: MNCR

Vezi mai multe fotografi pe contul Covasnamedia.ro de pe Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.