ACTUALITATE 6 martie 2012

Copiii de la grădiniţa din Întorsura, mutaţi în Sala de sport

de Agerpres | 76 vizualizări

Cei aproape 100 de preşcolari din Întorsura Buzăului trimişi în vacanţă săptămâna trecută, după ce grădiniţa lor a fost afectată de un incendiu, vor relua miercuri cursurile, acestea urmând să se desfăşoare în incinta sălii de sport din localitate.

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a declarat că până la refacerea grădiniţei cursurile se vor desfăşura în spaţiile administrative ale sălii de sport.

Băncilă a mai spus că au fost demarate lucrările de reparaţii la grădiniţă şi că în maximum două săptămâni acestea vor fi terminate.

Potrivit primarului, pagubele produse de incendiu se cifrează la peste 400.000 de lei.

„Am început reparaţiile cu bani din bugetul local (...) Este o situaţie de urgenţă şi nu mai putem aştepta. În cel mult două săptămâni mutăm copiii înapoi”, a declarat Leca Băncilă.

Incendiul a izbucnit în urmă cu aproape o săptămână, în noaptea de 28 februarie, iar suspecţi sunt trei tineri vagabonzi, care s-au adăpostit de frig în podul grădiniţei. Flăcările au distrus aproape în totalitate acoperişul clădirii, pe o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi, iar pentru stingerea incendiului au intervenit 40 de pompieri din Întorsura Buzăului şi Sfântu Gheorghe, care au înfruntat flăcările timp de aproape cinci ore.

Prefectul judeţului Covasna, György Ervin, a declarat că pagubele ar fi fost mai mici dacă acoperişul grădiniţei ar fi fost din ţiglă şi nu din tablă.

„Intervenţia pompierilor a fost foarte grea pentru că acoperişul era din tablă şi apa nu a putut pătrunde în interior. Eu sunt sigur că dacă ar fi fost ţiglă pagubele ar fi fost mult mai mici. În plus şi accesul în pod s-a făcut foarte greu”, a declarat prefectul György Ervin.

În urmă cu doi ani a ars acoperişul uneia dintre bisericile vechi din Întorsura Buzăului, dar aceasta a fost reparată cu ajutorul comunităţii locale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.