ACTUALITATE 31 martie 2022

Control pe viteză pe drumurile naționale din județ; s-au aplicat peste 300 de sancțiuni

de Iulia Drăghici - Taraș | 1517 vizualizări

Peste 300 de sancțiuni contravenționale, aproape 30 de permise reținute și peste 74.000 de lei amenzi - sunt datele celei mai recente acțiuni a polițiștilor covăsneni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Controalele s-au derulat săptămâna trecută, în perioada 21 – 27 martie a.c., pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză pe mai multe drumuri naționale din județ. Au fost vizate D.N.11, D.N.12, D.N.13E, D.N.11C și D.N.11B.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 304 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea limitei legale de viteză și au fost reținute 26 de permise de conducere pentru depășirea vitezei legale admise pe sectorul respectiv de drum.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate în urma activităților desfășurate de polițiștii rutieri în perioada de referință se ridică la suma totală de 74.700 de lei.

Pentru siguranța tuturor participanților la trafic poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să respecte cu strictețe limitele de viteză impuse pe sectorul de drum pe care circulă, să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic”, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de IPJ Covasna.

Un bilanț al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna care prezintă activitatea pe anul 2021 a arătat că aceste controale pe drumurile publice au ajutat la scăderea numărului accidentelor grave.

În județul Covasna, anul trecut s-au înregistrat 54 de accidente rutiere grave, cu 24 mai puține decât în 2020. În urma acestor evenimente, 16 persoane și-au pierdut viețile (cu trei mai puține decese decât în 2020) și 42 de persoane au fost rănite grav (cu 32 mai puține decât în anul precedent).

Efectivele de poliție rutieră din județ au organizat în 2021 peste 1.750 de acțiuni. În urma acestora au rezultat peste 450 de fapte penale constatate, peste 13.000 de sancțiuni contravenționale, 1.450 de permise de conducere reținute și 549 de certificate de înmatriculare retrase.

Sursa foto: arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.