ACTUALITATE 24 mai 2021

Control judiciar de 60 de zile pentru doi bărbați bănuiți de înșelăciuni online

de Iulia Drăghici - Taraș | 917 vizualizări

Polițiștii au efectuat vineri percheziții la domiciliile acestora

Doi bărbați, în vârstă de 28, respectiv 23 de ani, sunt pentru următoarele 60 de zile sub măsura controlului judiciar, fiind cercetați într-un dosar penal deschis de polițiștii și procurorii din Sfântu Gheorghe, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și complicitate la înșelăciune.

Cei doi bărbați, care inițial au fost reținuți pentru 24 de ore, în data de 21 mai a.c., sunt „bănuiți că în perioada martie - mai 2021 ar fi indus în eroare 11 persoane prin intermediul unor anunțuri fictive de vânzare a unor bunuri postate pe o platformă de comerț on-line în urma cărora ar fi încasat sume de bani cu titlu de avans sau chiar prețul integral”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de IPJ Covasna redacției Observatorul de Covasna.

Aceeași sursă arată că polițiștii îi bănuiesc și pe alți trei bărbați de faptul că ar fi fost convinși de persoanele menționate anterior ca, în schimbul unor sume de bani, să deschidă conturi la diferite bănci, „sumele de bani rezultate din activitatea infracțională fiind virate în conturi bancare deschise pe numele lor, și ulterior retrase de la bancomate folosind carduri bancare”.

În acest caz, vineri au fost efectuate percheziții la domiciliile bărbaților aflați acum sub control judiciar.

Astfel, la data de 21.05.2021, în baza mandatelor de percheziție emise de Judecătoria Sfântu Gheorghe, polițiștii covăsneni, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Hunedoara și I.P.J. Sibiu, au efectuat 2 percheziții la domiciliile bărbaților de 28 și 23 de ani. Urmare a probatoriului administrat, aceste două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, fiind prezentate Judecătoriei Sfântu Gheorghe, care în urma deliberărilor a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de aceștia pe o perioadă de 60 de zile.

Precizăm că reținerea pentru 24 de ore și luarea măsurii controlului judiciar sunt măsuri preventive reglementate de Codul de Procedură Penală și nu pot înfrânge principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul poliției.

În același context, oamenii legii fac o serie de recomandări pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracțiuni.  

Dacă efectuați cumpărături pe site-uri de comerț on-line de la persoane fizice, nu trimiteți banii în avans! Folosiți un serviciu cu plata ramburs (achitarea costurilor de către destinatar la momentul livrării bunului).

Evitaţi achiziţia de bunuri oferite la preţuri mult mai mici decât preţul real, verificați valoarea reală a bunurilor pe site-urile de comerț autorizate. Indiferent de natura bunurilor postate nu reacționați precipitat la astfel de „oferte””.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.