ACTUALITATE 28 septembrie 2021

Controale rutiere pe viteză și alcool: amenzi de 14.200 de lei și 11 permise reținute

de Iulia Drăghici - Taraș | 1191 vizualizări

5 recomandări pentru participanții la trafic

Polițiștii covăsneni au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute o nouă serie de controale pe drumurile din județ. Acestea s-au lăsat cu 89 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.200 de lei. Totodată, 11 conducători auto au rămas fără permis. 

Polițiștii covăsneni acționează pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și pentru conștientizarea de către participanții la trafic, a riscurilor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. 

Astfel, în perioada 24-26 septembrie a.c., polițiștii rutieri au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, în urma acțiunilor au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.200 de lei pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice, totodată, fiind reținute 11 permise de conducere”, arată un comunicat de presă transmis luni de IPJ Covasna. 

5 recomandări pentru participanții la trafic 

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto, printre altele, să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. Iată și alte sfaturi pentru siguranța participanților la trafic. 

  1. Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.
  2. Nu vă angajați în depășirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după ce vă asigurați.
  3. Nu conduceți vehicule dacă ați consumat băuturi alcoolice şi nu vă urcați la volan dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! 
  4. Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi!
  5. Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsurile de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi și să traverseze drumul numai prin locurile permise, după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi! 
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.