ACTUALITATE 7 iulie 2020

Controale la terase: duminică, o amendă de 5.000 de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 1046 vizualizări

Au fost verificați operatorii economici care organizează activități în spațiul public/privat/închis

Autoritățile covăsnene au continuat și duminică acțiunile de control pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul prevenirii răspândirii COVID-19, anunță IPJ Covasna. Dacă în urma verificărilor de sâmbătă nu s-a descoperit nicio neregulă și nu s-au aplicat amenzi, duminică o societate comercială, din 39 verificate, a fost amendată, cu 5.000 de lei, pentru activități ilicite de producție, comerț sau prestări de servicii. 

La data de 5 iulie a.c., 32 de polițiștii din cadrul I.P.J. Covasna împreună cu 15 jandarmi, 12 polițiști locali și un reprezentant al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au continuat acțiunile în sistem integrat pe raza județului Covasna pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, prin verificarea modului în care operatorii economici organizează activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții. 

Forțele de ordine au verificat 39 de societăți comerciale aplicând o sancțiune contravențională pentru activități ilicite de producție, comerț sau prestări de servicii în valoare de 5000 de lei”, arată IPJ Covasna, într-o informare de presă transmisă luni. 

În timpul verificărilor, oamenii legii au fost și martorii a două abateri de la normele legale în vigoare privind circulația pe drumurile publice, așa că au mai dat două amenzi în valoare totală de 870 de lei. 

O acțiune similară a avut loc și sâmbătă, când 81 de polițiști, 53 de jandarmi, 10 polițiști locali și un reprezentant al Ministerului Sănătății, au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic. Atunci au fost legitimate 176 de persoane și verificate 33 de societăți comerciale / persoane fizice autorizate/ locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, dar și 11 mijloace de transport. Totuși, nu s-a găsit nicio neregulă și, drept urmare, nu s-a aplicat nicio amendă. 

Astfel de acțiuni sunt organizate la nivel național. Acestea vor continua pe tot parcursul stării de alertă, informează oamenii legii. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.