ACTUALITATE 20 decembrie 2020

Controale anti-COVID: aproape 1.500 de persoane verificate și peste 50 de amenzi

de Iulia Drăghici - Taraș | 803 vizualizări

Cuantumul sancțiunilor aplicate vineri se ridică la 15.000 de lei 

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate pe raza județului Covasna, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Covasna, forțele de ordine au continuat vineri, 18 decembrie, activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, polițiștii din cadrul inspectoratului împreună cu polițiștii locali au acționat în teren, verificând respectarea noilor măsuri instituite privind limitarea deplasării persoanelor în intervalul orar 23:00 – 05:00, pe toată raza județului Covasna.

Forțele de ordine au continuat executarea acțiunilor zilnice prin care s-a verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare la domiciliu sau în locația declarată, modul în care societățile comerciale și persoanele fizice autorizate respectă interdicțiile impuse prin legislația în vigoare, precum și modul în care sunt respectate normele de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

În acest sens, au fost verificate 10 societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 22 de obiective, cum ar fi terase, parcuri sau locuri de joacă și 11 mijloace de transport persoane.

În total, în cursul zilei de vineri, 1.474 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor, iar în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii și polițiștii locali au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 15.000 de lei.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au continuat activitățiile de verificare a modului de respectare a prevederilor legale în stațiile C.F, precum și pe trenurile de pasageri ce tranzitează județul, iar polițiști rutieri continuă activitățile de verificare a legalității efectuării transportului de marfă și persoane si modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS COV 2.

Sursa: Comunicat de presă al IPJ Covasna. 

Sursa foto: arhivă, ilustrativ. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.