ACTUALITATE 15 septembrie 2020

Contract de peste 26 de milioane de lei pentru Podul de la Budila; constructorii pot depune oferte până în 9 octombrie

de Iulia Drăghici - Taraș | 945 vizualizări

Sucursala Regională de Căi Ferate Brașov a lansat licitaţia pentru lucrările de reconstrucție a podului CF din comuna Budila, situat pe linia Hărman-Întorsura Buzăului, km 17+318, și lucrări de amenajare albie, anunță CFR Infrastructură, printr-un comunicat de presă. 

Valoarea totală estimată a contractului este de 26.025.733,86 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 09.10.2020, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15.00. Durata contractului este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, la care se adaugă trei luni calendaristice pentru întreruperea lucrărilor pe perioada de timp friguros. 

Menţionăm faptul că, în data de 26.09.2019 a fost încheiat contractul de servicii pentru elaborare expertiză tehnică, DALI și proiectare, contractul fiind finalizat în data de 29.07.2020, prin obţinerea tuturor documentaţiilor tehnice ṣi economice, precum și a aprobǎrilor necesare (aviz CTE SRCF Braṣov, aviz CTE CNCF, Ordin Ministru al MTIC), ȋn vederea organizǎrii procedurilor de achiziţie a lucrǎrilor pentru reconstrucția podului CF situat pe linia Hărman-Întorsura Buzăului, la km 17+318, și lucrări de amenajare albie”, arată aceeași sursă. 

Săptămâna trecută, senatorul de Covasna Gheorghe Baciu afirma că podul feroviar ar putea fi gata până la finalul anului viitor, dacă procedura de licitație va decurge fără contestații. Podul de la Budila, distrus la inundațiile din vara lui 2018 de o viitură pe Râul Tărlung, a fost singurul care asigura transportul cu trenul spre Întorsura Buzăului. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.