ACTUALITATE 26 aprilie 2019

Continuă reabilitarea și modernizarea străzilor și trotuarelor

de Daniela Luca | 686 vizualizări

Ce străzi sunt în lucru la Sfântu Gheorghe

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, prin firmele contractate, acționează în acest moment pe mai multe de străzi din municipiu. În cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat că se lucrează pe strada Oltului, Vulturilor, Váradi József, László Ferenc, dar și în Parcul Central.

 „Despre câteva lucrări care sunt în oraș aș dori să vorbesc. În primul rând despre lucrări efectuate de către societatea primăriei, respectiv colegii de la grădinărie. Aici vorbim despre trotuarul de pe strada Benedek Elek care este pregătit pentru asfaltare. Urmează ca la începutul lunii mai să semnăm contractul cadru cu societatea care va asfalta în oraș. Deci urmează să fie asfaltat acest trotuar. Colegii de la societatea primăriei lucrează la trotuarul din strada Oltului unde se corectează acele probleme care s-au ivit în ultima perioadă. În parc se lucrează la alei, la scări și așa mai departe. Pe străzile mai mari, pe strada Váradi, pe László Ferenc și pe Vulturilor se fac diferite lucrări. Se pregătesc străzile și trotuarele pentru asfaltare. Pe strada Andrei Șaguna am dat ordinul de începere pentru lucrările de apă și canalizare”, a declarat joi, 25 aprilie, Antal Árpád.

Acesta a subliniat că mai sunt câteva străzi pentru care există contracte de execuție, însă nu se poate da ordinul de începere pentru că sunt anumite neclarități juridice vizavi de decizia guvernului din decembrie prin care s-a mărit salariul minim pentru cei care lucrează în construcții, iar din acest motiv încă nu există o metodologie foarte clară în ceea ce privește actualizarea prețului contractelor.

Dacă după Zilele Sfântu Gheorghe această problemă va fi remediată, vor intra în reabilitare străzile Puskás Tivadar și Crângului. De asemenea, primarul a punctat că există multe străzi în diferite faze ale procedurilor de licitație, dar despre aceste străzi va vorbi în momentul în care va fi semnat contractul de execuție pentru a se putea pronunța asupra unor termene concrete.

(Sursă foto: sfantugheorgheinfo.ro)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.