ACTUALITATE 13 mai 2022

Construcția unuia dintre cele mai moderne skatepark-uri din țară a început la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1474 vizualizări

Autoritățile din Sfântu Gheorghe anunță că au început lucrările la unul dintre cele mai moderne parcuri dedicate iubitorilor de skateboarding din țară. Investiția este realizată în apropierea Sălii Sporturilor „Szabó Kati”.

După săparea și montarea rețelei de conducte, am început construcția unuia dintre cele mai moderne skatepark-uri din țară, lângă Sala Sporturilor „Szabó Kati”. Vom crea o pistă de skateboarding și o pistă de pump track pentru sportivii intermediari și avansați, dar vom construi și zone de odihnă şi relaxare”, au transmis joi autoritățile din Sfântu Gheorghe. 

Lângă Sala Sporturilor „Szabó Kati” au început lucrările la cel mai modern skatepark din Transilvania. Noua pistă îi va aştepta pe fanii sporturilor extreme din oraș și pe toți locuitorii din Sfântu Gheorghe să facă mișcare, să se relaxeze și să practice sporturi comunitare”, a declarat ieri și primarul Antal Árpád. 

Studiul de fezabilitate al amenajării Skate Park-ului a fost adoptat la începutul anului 2020. În octombrie 2021, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a decis că investiția destinată iubitorilor sporturilor extreme se va ridica la aproape 5,6 milioane de lei. Valoarea cheltuielilor a crescut cu 38% față de calculul inițial. A fost necesară o actualizare a studiului de fezabilitate, în contextul în care „s-a ajuns la o dezvoltare semnificativă a proiectului”, arată documentele adoptate atunci de autorități. 

Și în trecut, dar și în actele aprobate de Consiliul Local, autoritățile locale au precizat că o astfel de investiție este necesară, pentru că tinerii din oraș nu au, în prezent, o infrastructură care să le satisfacă nevoile din perspectiva acestor tipuri de sport. 

În momentul de față, în Municipiului Sfântu Gheorghe nu există infrastructură adecvată pentru practicarea unor sporturi extreme urbane cum e și cel cu role, trotinetă sau bicicletă trial, acestea fiind practicate în locații neamenajate cum este aceea din cartierul gării, sau Piața Mihai Viteazul și alte locuri publice inadecvate, improvizate de către adepții acestor sporturi. Crearea unor spații adecvate va satisface solicitările cetățenilor, iubitorilor de sport extrem urban. Obiectivul principal al investiției vizează diversificarea activităților sportive, utilizarea cu folos a suprafețelor libere, revitalizarea oportunităților de agrement și petrecerea timpului liber pentru locuitorii Municipiului Sfântu Gheorghe”, se mai arată în documentele adoptate în octombrie anul trecut de Consiliu Local.

Sursa foto: Facebook/Primăria Sfântu Gheorghe/Kristó-Gothárd Hunor

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 15 mai 2022
megalomania, un semn al mediocritatii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.