ACTUALITATE 24 februarie 2016

Consiliul Local Sfântu Gheorghe angajează firmă de avocatură

de Iulia Drăghici - Taraș | 316 vizualizări

Firma va reprezenta municipalitatea într-un proces împotriva Curţii de Conturi

Peste 6.500 de euro vor plăti autorităţile locale din Sfântu Gheorghe pentru firma de avocatură care le va reprezenta în procesul cu Curtea de Conturi în dosarul BERD anchetat de DNA, în urma căruia s-a decis ca primarul Antal Árpád să fie pus sub control judiciar. Hotărârea a fost votată în unanimitate în cadrul şedinţei extraordinare de miercuri. Firma de avocatură este Muşat&Asociații, cu sediul în Bucureşti.

„Este vorba despre un birou de avocatură în care lucrează mai mulţi avocaţi care au experienţă în procese internaţionale. Am cerut oferte de la două societăţi de avocatură din Bucureşti. Am considerat că deşi nu sunt cele mai ieftine, ambele au avut recomandări foarte bune. Diferenţa de preţ dintre cele două oferte a fost de 1.000 de euro. Ne-am decis să mergem cu biroul de avocatură Muşat&Asociații cu care propunem să încheiem un contract de asistenţă juridică pentru a ne reprezenta la recursul Municipiului Sfântu Gheorghe în faţa Curţii de Apel Braşov pentru procesul cu Curtea de Conturi. 6.500 de euro plus TVA este valoarea acestui contract de asistenţă juridică”, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar, Sztakics Éva.

Aceasta a mai precizat că deşi instituţia are un jurist foarte bun, de data aceasta este nevoie de o firmă specializată în procese internaţionale. „În această situaţie este vorba despre o armonizare a sistemului juridic comercial internaţional cu cel naţional, iar în domeniul acesta nu avem specialist”, a mai spus Sztakics Éva.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, se află sub control judiciar din 18 februarie pe o perioadă de 60 de zile. Edilul este cercetat de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru infracţiunea de „utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, dacă fapta este săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, potrivit comunicatului DNA.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
eu, 25 februarie 2016
Pai noi normal. Plătim 7800 cu tva inclus , si daca castiga "ii recuperam". Ma rog,ei recupereaza
pitagora, 25 februarie 2016
Se pare ca intreg CL e bagat pana-n gat in rahat, altfel nu se explica. Chestia cu specializarea n-are a face cu pricina. Deturnarea de fonduri se judeca dupa legea romana pe care trebuie sa o citeste integral
R, 25 februarie 2016
adica tot noi le platim procesele ???
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.