ACTUALITATE 22 iunie 2016

Consiliul Judeţean Covasna a fost constituit

de Iulia Drăghici - Taraș | 1940 vizualizări

Consilierii judeţeni aleşi în urma votului din 5 iunie şi-au preluat mandatele şi au depus jurământul în şedinţa de constituire din 22 iunie 2016. În acelaşi cadru, în care a fost prezent şi prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, s-au stabilit şi preşedintele CJ şi cei doi vicepreşedinţi. Astfel, Tamás Sándor a obţinut funcția de președinte pentru următorii 4 ani, iar în funcţiile de vicepreşedinţi au fost investiţi Henning László şi Grüman Róbert.

Prefectul le-a transmis consilierilor că este important să simtă responsabilitatea care vine odată cu asumarea funcţiei de consilier judeţean. „Pentru mine este o onoare să deschid această şedinţă. Spun acest lucru pentru că instituţia Consiliului Judeţean este autoritatea publică locală cea mai reprezentativă la nivel judeţean şi din acest punct de vedere cred că este foarte important ca toţi dintre dumneavoastră, toţi cei care sunteţi membri ai acestui for legislativ pe plan local, să fiţi conştienţi de importanţa mandatului pe care l-aţi primit din partea cetăţenilor. Mă bucură în mod deosebit faptul că mulţi dintre consilierii judeţeni sunt tineri. Avem nevoie de entuziasm în administraţie”, a spus Sebastian Cucu.

Tamás Sándor: „Politica nu poate rămâne neschimbată”

În discursul de investire, Tamás Sándor a spus următoarele: „Situaţia Ţinutului Secuiesc şi în cadrul acestuia, a judeţului nostru, nu poate fi caracterizată doar prin date economice. Dacă e bine să trăieşti într-un judeţ, nu se poate măsura doar în kilometri de drumuri bune şi prin existenţa reţelei de apă potabilă, ci, mai degrabă, se poate măsura prin faptul dacă în regiunea respectivă există o viziune comună şi general acceptată şi dacă există solidaritate între oameni. Viitorul comunităţii noastre este bazat pe voinţa de realizare a unui scop ferm, precum şi pe solidaritate. Aceste aspecte sunt aparent minore: de cele mai multe ori sunt legate de o comunitate locală. Dar în cele din urmă, aceste comunităţi alcătuiesc judeţul. Se pune întrebarea dacă vrem să funcţioneze şi la nivel de judeţ ceea ce funcţionează la un nivel restrâns? Această atitudine interioară a oamenilor nu este un lucru mărunt, ci este cea mai importantă caracteristică a lor. Ultima perioadă electorală – din păcate sau spre norocul nostru – a scos multe lucruri la iveală. Experienţele au fost uneori amare, dar ne-au oferit posibilitatea de a clarifica poziţia noastră. Din toate acestea trebuie trasă învăţătura că politica nu poate rămâne neschimbată. Cele întâmplate sunt un avertisment că şi politica are limitele ei morale. Politica nu poate fi construită pe o disociere provocată şi susţinută în mod artificial. Pentru că ce aşteaptă oamenii de la conducerea judeţului? În mod categoric nu aşteaptă un teatru politic bazat pe principiul „dau şi primesc”, ci seriozitate şi atenţie. O relaţie de parteneriat şi respect. Fermitate şi cooperare. Încredere şi muncă cinstită. Acesta este crezul meu şi munca mea. Pentru aceasta cer sprijinul dumneavoastră binevoitor”.

Consiliul Judeţean Covasna are 31 de membri: 20 din partea UDMR, trei din partea PPMT, trei din partea PSD, trei din partea PNL şi doi din partea PCM.

Tot în cadrul şedinţei din 22 iunie s-au constituit şi fracțiunea UDMR, gruparea PCM, fracțiunea PPMT, respectiv Grupul Partidelor Neconstituite Etnic care reunește consilierii aleşi din partea partidelor PNL şi PSD.

Teme articol: CJ Covasna constituire
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.