ACTUALITATE 7 august 2020

Consiliul Județean Covasna: 95% din localități, cu apă potabilă până în 2030

de Iulia Drăghici - Taraș | 876 vizualizări

S-a aprobat Master Planul actualizat pentru sectorul de apă şi apă uzată

Consilierii județeni au aprobat în ședința de joi, 6 august, Master Planul actualizat pentru sectorul de apă şi apă uzată din judeţul Covasna. Documentul prevede că până în 2030, rețeaua centralizată de apă ar trebui să fie funcțională în 95% dintre localitățile județului, respectiv în 75% dintre acestea să fie extinsă și rețeaua de canalizare. Asta în condițiile în care, în prezent, facilitățile sunt prezente în 50 – 55% dintre localități. 

Scopul proiectului nostru este ca până în 2030 să acoperim cu rețea de apă potabilă 95% dintre localitățile județului Covasna și 75% cu rețea de canalizare. Momentan acest procent este de circa 50 – 55%. (...) Primul pas a fost pregătirea proiectului, a unui Master Plan care a fost aprobat în anii trecuți, îmbunătățirea și completarea. Al doilea pas a fost semnarea unor contracte de servicii pentru pregătirea proiectului care valorează peste 100 de milioane de euro. Desigur, așa cum v-am spus, acoperă cele 5 orașe și 22 de comune. În ultimii ani, în ultimele luni de zile, chiar și anul ăsta deja de mai multe ori am convocat sau am discutat separat cu primarii implicați”, a spus, în prezentarea proiectului de hotărâre, președintele CJ Covasna, Tamás Sándor. 

Master Planul a fost prima dată aprobat în anul 2009 și a fost revizuit în cursul anului 2014, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Covasna nr. 49/2015, cu modificările și completările ulterioare, ocazie cu care au fost prioritizate investițiile propuse spre finanțare din fonduri europene în perioada 2015 – 2020, potrivit raportului de aprobare al Master Planului.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.