ACTUALITATE 18 mai 2020

Consiliul Județean anunță că încep lucrările pe DJ121 A

de Iulia Drăghici - Taraș | 2510 vizualizări

Autoritățile au anunțat că, în sfârșit, reîncep lucrările pe drumul județean 121 A, cel care face legătura între Boroșneu Mare și Întorsura Buzăului. Activitatea ar trebuie să se vadă începând din această săptămână. 

Săptămâna viitoare începe munca efectivă. Azi s-a încheiat contractul subsecvent între liderul de proiect și întreprinzător, care săptămâna viitoare vor începe fizic lucrările”, a spus, în ședința de Consiliu Județean de joi, 14 mai, președintele Tamás Sándor. 

Vor fi reluate lucrările de modernizare la drumul județean 121A, iar modernizarea tronsonului de 22 de kilometri, între Întorsura Buzăului – Valea Mare – Boroșneu Mic – Boroșneu Mare – DN13E, va fi realizată din fonduri de la bugetul de stat și bugetul județean”, a declarat Tamás Sándor, potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de CJ. 

Totodată, „s-a emis ordinul de începere a lucrărilor și pentru modernizarea șoselei din Pasul Hatod, iar luni încep lucrările pe drumurile dintre Malnaș Băi – Micfalău – Pasul Hatod – Bățanii Mari – Biborțeni, precum și pe drumul de centură între Baraolt și podul din localitatea Augustin, care vor fi finanțate din fonduri UE”, mai arată aceeași sursă. 

Lucrările la DJ121 A, dintre Boroșneul Mare - Boroșneul Mic - Valea Mare - Sărămaș - Întorsura Buzăului au fost blocate de aproape doi ani din cauza Ordonanței 114, dată de Guvernul României, care prevedea majorarea salariilor în domeniul construcțiilor, legislație care a dus la nevoia reajustării costurilor prevăzute în contractele deja începute. 

Valoarea investiției, conform contractelor semnate în iunie 2018, ar fi fost de 23, 5 milioane de lei, iar finanțarea ar fi urmat să fie asigurată de Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), la care se adaugă și contribuția proprie a Consiliului Județean Covasna.

Contractul de execuție prevedea și că termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare este de trei ani.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.