ACTUALITATE 29 noiembrie 2019

Consiliul Județean a alocat 40.000 de lei pentru Ziua Națională

de Iulia Drăghici - Taraș | 1345 vizualizări

Consiliul Județean (CJ) Covasna a alocat în ședința ordinară de joi, 28 noiembrie, suma de 40.000 de lei pentru organizarea şi finanțarea manifestărilor de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2019.  

Hotărârea, care a fost adoptată în unanimitate, împuternicește Prefectura și Fundația „Mihai Viteazul” cu organizarea evenimentelor, iar CJ se obligă doar să vireze suma alocată din bugetul pe anul 2019  în contul Fundației „Mihai Viteazul” și să urmărească derularea manifestărilor.  

La întrebarea dacă nu e târzie această alocare de fonduri, în contextul în care Ziua Națională se celebrează duminică, iar evenimentele au fost puse la cale până acum, președintele Consiliului Județean Covasna a spus, într-o conferință de presă, că decizia a fost luată împreună cu organizatorii evenimentelor. 

Nu e nicio problemă, că azi-mâine semnăm contractul cu Fundația „Mihai Viteazul”. Nu e târziu. Am discutat pe îndelete cu domnul prefect atât conținutul hotărârii, cât și suma și anexele la hotărâre, pentru că acolo sunt specificate și sumele aferente”, a spus Tamás Sándor.  

Președintele CJ a vorbit și de faptul că reprezentanți ai instituției vor fi prezenți la evenimentele publice, însă că el, personal, nu va participa nici în acest an la activitățile prilejuite de Ziua Națională. 

Contrar anilor precedenți, nimeni nu a făcut nicio referire că ar trebuie să fiu prezent și eu acolo. Deși anul trecut, sau în alți ani, am spus foarte clar că pot veni și eu acolo, nu e nicio problemă, dar atunci cer posibilitatea luării de cuvânt. Și dacă cer cuvântul, o să spun și ceva. Și ceva ăsta va fi experiența noastră de 100 de ani de România împreună. Mai frumos spus: 1000 de ani în Transilvania și 100 de ani în România”, a punctat Tamás Sándor. 

Din activitățile cuprinse în anexele hotărârii, și care vor avea loc în perioada următoare, fac parte, printre altele, concursul de istorie „Românii și Unirea”- organizat de Inspectoratul Școlar Județean Covasna și Asociația Grit, în data de 29 noiembrie 2019, ora 12,00 la Instituția Prefectului Județul Covasna, sala mare; editarea volumului despre marșul cu căruțele la Alba Iulia- organizat de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita, Mureș; Ansambluri artistice de dans și port popular- concert de muzică populară- organizat de Asociația de Dezvoltare Locală și Culturală Târgu Secuiesc în data de 01.12.2019, ora 13,00, la Casa de Cultură Vigadó. 

În 2017, suma alocată de CJ pentru organizarea acțiunilor de Ziua Națională a fost de 30.000 de lei. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.