ACTUALITATE 15 aprilie 2009

Consilierul local Mădălin Guruianu crede că activele de la Şugaş Băi vor deveni profitabile

de Covasna Media | 621 vizualizări

Consilierul local PNL, Mădălin Guruianu, a declarat ieri că se plasează în total dezacord faţă de declaraţiile preşedintelui PSD Covasna, deputatul Horia Grama, care consideră că achiziţionarea de către Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe a activelor omului de afaceri Ioan Neculaie de la Şugaş Băi este una „oarecum exuberantă”.

Mădălin Guruianu a ţinut să sublinieze că, deşi Ioan Neculaie realizează, prin vânzarea respectivelor active, o afacere cu adevărat profitabilă, CL Sfântu Gheorghe se îmbogăţeşte, la rândul său, prin cumpărarea acestora.

Arătând că întreg CL a votat hotărârea referitoare la achiziţionarea celor aproape 4.000 de mp de la Şugaş Băi şi clădirilor scoase la vânzare de către Ioan Neculaie cu un preţ de 310.000 euro, Mădălin Guruianu a subliniat că nu este de acord cu poziţia lui Horia Grama, mai ales în condiţiile în care, pe vremea cumpărării de către Neculaie a activelor din judeţul Covasna, PSD se afla la guvernare.

Ioan Neculaie a achiziţionat, în 2003, mai multe obiective aparţinând SCTA Oltul, în localităţile covăsnene Şugaş Băi, Vâlcele, Malnaş şi Sfântu Gheorghe, preţul de achiziţie al acestora fiind de 626.000 de euro. Deşi contractele de achiziţie de la acea vreme prevedeau investiţii ale lui Neculaie, există dubii în prezent că acestea s-ar fi realizat, un exemplu concret în acest sens fiind starea în care se află Hotelul Bodoc din Sfântu Gheorghe, pe care omul de afaceri a promis că-l va transforma în hotel de patru stele.

După ce a iniţiat însă lucrări de reabilitare la Hotel, Ioan Neculaie a anunţat că doreşte să îl vândă, oferta transmisă CL Sfântu Gheorghe în acest sens fiind de 1,8 milioane de euro. Cu toate că s-au arătat interesate de achiziţii imobiliare pe timp de criză pentru îmbogăţirea patrimoniului oraşului - în acest sens venind şi achizionarea activelor de la Şugaş Băi, autorităţile locale nu intenţionează să cumpere Hotelul Bodoc, în prezent căutânduse un investitor privat pentru acesta.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Marius, 16 aprilie 2009
Libera initiativa este o caracteristica liberala...
guruianu madalin, 16 aprilie 2009
Domnu Ilie, imi place sa cred ca tocmai pentru ca sunt liberal sustin si voi sustine orice initiativa de dezvoltare economica a orasului si a comunitatii locale... Ceea ce s-a intamplat cu citeste integral
Ilie, 16 aprilie 2009
Eu consider ca ar fi bine ca consiliul local sa se transforme in Societate SRL.Domnule esti liberal! Ocupativa cu problemele administrative ale orasului si lasati afacerile sa fie facute de oameni de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.