ACTUALITATE 22 decembrie 2017

Confiscări şi amenzi pentru nereguli la vânzarea de artificii, petarde şi pomi de Crăciun

de Observatorul de Covasna | 739 vizualizări

Polițiștii covăsneni continuă acțiunile pentru prevenirea și combaterea ilegalităților pe linia efectuării operațiunilor cu articole pirotehnice.

Astfel, joi, 21 decembrie 2017, pe raza municipiului Târgu Secuiesc a fost depistat un tânăr de 23 de ani, care avea asupra sa mai multe obiecte pirotehnice din categoria celor a căror deținere este interzisă prin lege. Polițiștii au confiscat 12 bucăți artificii și petarde, iar din verificări s-a stabilit că persoana în cauză le-ar fi achiziționat de la un comerciant ambulant, pe raza altui județ.

Tot joi, polițiștii au depistat o tânără de 25 de ani din județul Covasna, care oferea articole pirotehnice spre vânzare, pe raza municipiului reședință de județ.

În urma controlului autovehiculului persoanei în cauză, dar și a verificărilor efectuate la domiciliu, au fost descoperite 8 kg de materiale cu amestec pirotehnic, din categoriile F2 și F3, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Polițiștii atrag din nou atenția, că deținerea, folosirea sau alte operațiuni efectuate cu atricole pirotehnice din categoriile interzise prin lege, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea. Persoanele fizice pot deține și utiliza numai articole pirotehnice făcând parte din categoria 1/F1, fiind excluse cu desăvârșire petardele și pocnitorile.

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoria 1/F1 este interzisă a fi efectuată de persoane fizice, ci se realizează doar de societăți anume autorizate în acest scop. Dacă doriți să achiziționați astfel de articole, urmăriți ca pe etichetă să fie menționate categoria din care face parte articolul respectiv, instrucțiunile de utilizare și riscurile pe care le presupune utilizarea articolului.

*

Tot joi, polițiștii covăsneni au efectuat, pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, controale pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice. Au fost efectuate verificări la punctele de lucru a trei persoane fizice autorizate, toate având obiect de activitate comerțul cu pomi de Crăciun, iar în urma acestor verificări au fost constatate nereguli, mai exact, neînscrierea la zi şi în ordine cronologică, în registrele de evidenţă a intrărilor-ieşirilor de materiale lemnoase, a avizelor de însoţire, precum și nerespectarea de către emitenţi a prevederilor legale privind modul de completare şi eliberare a avizelor de însoţire a materialelor lemnoase (pomi de Crăciun).

Au fost aplicate, astfel, trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 de lei.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.