ACTUALITATE 13 mai 2020

Conducerea Spitalului Judeţean: Medicii nu şomează, aşteptăm să intervenim

de Agerpres | 1698 vizualizări

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat că la ora actuală în spital sunt internaţi 93 de pacienţi, dintre care aproape 50 diagnosticaţi cu COVID-19, însă medicii „nu şomează“, chiar dacă numărul bolnavilor internaţi este mult mai mic decât în perioada dinaintea pandemiei.

„Medicii nu şomează. Medicii sunt în stare de alertă, suntem pregătiţi ca să putem să facem faţă oricărei solicitări (...) Bineînţeles că anumite specialităţi, deşi lucrează, nu au volum aşa mare de muncă, dar dacă şi un singur pacient are nevoie de un medic, spre exemplu pentru un examen neurologic, el este aici, este pregătit ca să îl examineze şi să trateze acel bolnav“, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean, dr. Roşu Matyas, în cadrul unei conferinţe de presă online.

Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, a menţionat că a sesizat şi el faptul că destul de multe persoane au impresia că medicii nu lucrează, însă acest lucru nu este real.

„Este un moment în care spitalele, de două luni de zile, sunt plătite pe bază de buget. Până acum spitalele, inclusiv al nostru, era plătit cât lucrează, deci nu după focuri stinse pe aria judeţului, nu după hoţii prinşi în raza de acoperire (...) În momentul de faţă, dat fiind faptul că este o stare de pandemie, de urgenţă, de o altfel de situaţie, indiferent cum o numim, care necesită o anumită pregătire şi din partea spitalului, se pun astfel de întrebări care nu sunt corecte (...) Am primit mesaje din acest punct de vedere, chiar şi eu pe SMS, pe Facebook-ul spitalului au venit întrebări de genul acesta, chiar am fost oprit pe stradă şi întrebat ce fac colegii tăi (...), dar situaţia este că în momentul de faţă noi, ca şi spital, acestea sunt atribuţiile noastre, care au fost stabilite. Ideea este că în momentul de faţă trebuie să aşteptăm şi să fim pregătiţi pentru primirea şi tratarea pacienţilor suspecţi şi confirmaţi pozitiv COVID (...) Deci, raportat la activitatea din perioada martie-aprilie anul precedent, ca să facem o comparaţie, este mult mai redusă, dată fiind această situaţie, nu pentru că nu vrea să lucreze cineva. Şi, credeţi-mă, în fiecare zi când mă întâlnesc cu colegii mei mă întreabă, primul cuvânt, când ne reîntoarcem la vechea formulă? Asta este întrebarea pe care o pun colegii mei“, a declarat Andras Nagy Robert.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, care, în condiţii normale, are o capacitate de internare de circa 300 de locuri, este singura unitate medicală din judeţul Covasna care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-CoV 2.

Săptămâna trecută, conducerea spitalului afirma că mulţi oameni care suferă de boli grave şi au nevoie de tratament sau intervenţii chirurgicale nu vin la spital de teamă că s-ar putea îmbolnăvi de COVID, iar acest lucru nu se întâmplă doar în judeţul Covasna, ci şi în alte judeţe din ţară.

Andras Nagy Robert a făcut apel către cetăţeni să nu amâne problemele de sănătate urgente, pentru că boala se poate agrava, menţionând că în Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe au fost luate măsuri de protecţie atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medical, au fost realizate circuite separate pentru bolnavii COVID şi non-COVID, prin urmare pot beneficia de serviciile medicale în condiţii de siguranţă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.