ACTUALITATE 15 mai 2020

Conducerea Spitalului Județean face un apel la grijă către covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 1590 vizualizări

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe fac apel către cetățeni să țină în continuare cont și să respecte și mai departe măsurile de protecție impuse de autorități în timpul stării de urgență, chiar dacă obligativitatea dispare. Altfel, efortul acestor două luni de distanțare socială ar putea să fie degeaba.  

Apelul nostru către locuitori este ca și în perioada ce urmează, în perioada aceasta de relaxare să aibă grijă toată lumea să respecte aceste măsuri care au fost valabile și până acum, să aibă grijă de sănătatea lor în primul rând, dar în al doilea rând, și nu vreau să creez o ordine în această privință, dar și de sănătatea altora. Trebuie conștientizat faptul că dacă, în perioada următoare, nu vom respecta regulile minime de grijă a altora și al nostru, atunci această perioadă de două luni de zile, practic putem să o aruncăm la gunoi, că a fost degeaba. Relansările acestea trebuie să fie cu grijă, trebuie același calm și gândire prealabilă din partea tuturor, inclusiv a spitalului, inclusiv a locuitorilor, ca să nu ajungem înapoi într-o perioadă în care aceste relaxări trebuie șterse și din cauza creșterii numărului de cazuri să ajungem iarăsi la situația de astăzi sau de ieri”, a spus managerul spitalului județean, András-Nagy Róbert, joi, într-o conferință de presă. 

La Spitalul Județean sunt internați 46 de pacienți confirmați COVID-19, dintre care 37 pe secția de infecțioase COVID, iar opt pe chirurgie și ortopedie, transferați de la Brașov. Dintre pacienții de pe secția COVID, cinci erau cu vârste între 0 – 9 ani și doi cu vârste între 10 -18 ani. 

La nivel județean, de la începutul pandemiei, au fost depistate 226 de cazuri de coronavirus. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.