ACTUALITATE 9 noiembrie 2022

Conducerea Spitalului Județean de Urgență, asigurată, în prezent, prin interimat

de Iulia Drăghici - Taraș | 1829 vizualizări

Conducerea Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe este asigurată în această perioadă prin interimat, adică pe bază de contracte cu durată determinată, pentru maximum șase luni. În perioada următoare se vor derula procedurile pentru organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de management. Din august, directorul medical al Spitalului a fost schimbat. Acum postul este ocupat de un specialist în medicină legală, venit din Ialomița. 

Din echipa de conducere a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna fac parte în prezent managerul András-Nagy Róbert, căruia i-a expirat mandatul în 31 octombrie a.c., directorul financiar-contabil Balogh Éva, directorul de îngrijiri Molnár Enikő și directorul medical Keresztesi Arthur. 

Toți au în prezent mandate pe o perioadă determinată, interimare, de maximum șase luni, timp în care Consiliul Județean, de care aparține Spitalul Județean, respectiv Consiliul de Administrație al Spitalului, întocmesc procedurile premergătoare organizării concursului pentru funcția de manager. Ulterior, managerul va organiza concursurile pentru celelalte funcții de conducere. 

În ceea ce privește directorul medical, Keresztesi Arthur, acesta ocupă funcția de director medical din 15 august a.c., când a preluat postul de la medicul Roșu Mátyás, căruia i-a expirat mandatul și nu a vrut să continue din motive personale. 

Keresztesi Arthur este medic specialist în medicină legală din 2019, originar din Hunedoara, crescut la Târgu Mureș. Este absolvent al Facultății de Medicină din Târgu Mureș, promoția 2012. În 2013 a început rezidențiatul la IML Mureș, pe care l-a finalizat în 2018 la INML București, unde a susținut examenul de specialitate. Din 2019 a început activitatea la Slobozia, la Serviciul de Medicină Legală din Ialomița. În 2015, în timp ce era rezident la Mureș, a absolvit masteratul de Management al Serviciilor de Sănătate, iar în 2016 a obținut titlul de doctor în științe medicale. 

În prezent locuiește în Brașov și este tatăl unei fetițe în vârstă de patru ani. Angajat al Spitalului „Dr. Fogolyán Kristóf” este de la 1 aprilie 2021, venit prin transfer din Ialomița. 

Anul trecut s-a aflat printre absolvenții unui curs de management al calității serviciilor de sănătate și curs de auditor, organizat la solicitarea SJU Covasna. 

De aproape trei luni am fost numit director medical. Le-am spus și colegilor la preluarea mandatului că doresc să pun mare accent pe comunicare, ușa mea este deschisă să rezolvăm în mod amiabil și în interesul pacientului orice situație mai veche sau apărută în practica curentă. În perioada imediat următoare, de 11 luni, trebuie să ne ocupăm de acreditarea spitalului. Eforturile depuse până acum de colegi au fost intense, iar următoarele 11 luni vor fi la fel, și cu ocazia asta aș vrea să le și mulțumesc pentru cele făcute și cele ce urmează a fi făcute, ca să obținem acreditarea și ceea ce ne-am propus”, a declarat luni, într-o conferință de presă, Keresztesi Arthur. 

Acesta a spus și că a ales să vină aici datorită oportunităților pe care le oferă Brașovul, dar că asta nu înseamnă că are de gând să plece spre spitalele de acolo. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.