ACTUALITATE 20 mai 2014

Concursul „Școala Zero Waste” se apropie de final

de Covasna Media | 224 vizualizări

Scoala zero waste mai 2014 - 5Scoala zero waste mai 2014 - 3Scoala zero waste mai 2014 - 2Scoala zero waste mai 2014 - 1

72,6 tone de deșeuri reciclabile au fost colectate în primele patru săptămâni de concurs

Cu doar 10 zile până la finalul ediției din 2014 a concursului Școala Zero Waste, EcoStuff România a făcut bilanțul: 72,6 tone de deșeuri reciclabile au fost colectate în primele patru săptămâni de concurs. Au mai rămas câteva zile, ultima zi de concurs fiind 30 mai.

Puțin peste 11 tone din deșeurile colectate sunt reprezentate de PET și plastic, 60 de tone sunt hârtie și carton, iar restul este aluminiu. Cantitatea medie de deșeuri colectate de fiecare dintre cei 4.674 de elevi implicați în competiție se ridică la puțin peste 15,5 kilograme.

Școlile clasate pe primele locuri au înțeles că este foarte importantă implicarea părinților, a vecinilor și a comunității locale în general. Este un proces de educație ecologică pornit de la elevi înspre părinți. În loc să arunce la gunoi aceste deșeuri, foarte mulți părinți și vecini au decis să le colecteze selectiv și să sprijine astfel elevii în competiția pentru premiile puse în joc.

Implicarea comunității locale în sprijinirea elevilor și a școlilor participante în competiție este hotărâtoare în câştigarea premiilor puse în joc.

Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă oferit de Continental Corporation, partener al proiectului. Acest premiu împreună cu Trofeul „Școala Zero Waste 2014” va fi decernat în 7 iunie în cadrul unei Festivități de premiere organizate la Casa Tineretului in Timișoara.

Clasamentul provizoriu al ediției 2014 a Concursului Național „Școala Zero Waste” poate fi consultat la http://ecostuff.ro/clasament-intermediar-scoala-zero-waste-2014/

Cei mai silitori elevi vor câștiga un laptop, o bicicletă sau un aparat de fotografiat.

Organizatorii își doresc să răsplătească eforturile cât mai multor elevi implicați în acest concurs. Pe această cale invită toate companiile care doresc să se implice și să acorde premii speciale, indiferent de valoarea acestora, să ia legătura cu organizatorii la scoalazerowaste@ecostuff.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.