ACTUALITATE 12 iunie 2016

Concursul județean interdisciplinar al elevilor claselor a IV-a s-a încheiat!

de Covasna Media | 299 vizualizări

Vineri s-a desfășurat la Şcoala Gimnazială Boloni Farkas Sandor, structura Belin Vale etapa județeană a tradiționalului concurs interdisciplinar adresat elevilor covăsneni din clasa a IV-a.

La concursul organizat de I.Ş.J. Covasna, prin inspectorul de specialitate – linia română –Mihai-Sebastian Banciu, au participat cinci echipe, din toate zonele județului.

Participanții s-au bucurat de o primire mai mult decât prietenească și de o atmosfera destinsă. Scopul acestui concurs a fost afirmarea pe plan județean a celor mai buni elevi din clasele terminale ale ciclului primar. Concurenții au demonstrat că priceperile, competenţele, talentul artistic și deprinderile de muncă în echipă dobândite în cei patru ani de studiu oglindesc pe bună dreptate conceptul de interdisciplinaritate.

Evenimentul a stârnit multe emoții elevilor, deoarece fiecare probă, foarte bine gândită, a creat o atmosferă de competitivitate și s-a întipărit în memoria tuturor.

Cea mai amuzantă probă a fost proba de dramatizare, tematica acesteia fiind: Cum va fi peste douăzeci de ani... oraşul tău, locuinţa ta, cinematograful, şcoala etc.? Copiii au dat frâu liber imaginaţiei, văzând omul vorbind cu roboţii, personajele din filme în interacţiune directă cu spectatorii, maşina viitorului.

De remarcat este popularitatea acestui concurs. De la an la an, participă tot mai multe echipaje provenind și din mediul rural, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

La sfârșitul competiției, juriul a avut o misiune dificilă dar în același timp plăcută, văzând lumina și bucuria din ochii copiilor.

Echipajele participante au primit câte o diplomă, medalii și câte un trofeu, din partea I.Ş.J. Covasna, iar prin grija sponsorilor, cărți și dulciuri.

Locul I a fost obținut de echipajul „Şcolarii-Rap” de la Școala Gimnazială „Nicolae Russu” din Sita Buzăului, îndrumător prof. Iuliana Apafi.

Locul al II-lea a fost obținut de echipajul „Exploratorii” de la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din Covasna, îndrumător prof. Veronica Condrea, iar locul al III-lea a fost obținut de echipajul „Amicii fantastici” de la Colegiul Naţional „Mihail Viteazul” din Sf. Gheorghe, îndrumător prof .Doina Gheorghincă.

Mențiune I au obținut echipajul „Cireşarii” de la Școala Gimnazială „Turoczi Mózes” din Tg. Secuiesc, îndrumător prof. Szigyártó Kornelia. Menţiune II au obţinut echipajul „Îndrăzneţii” de la Școala Gimnazială din Doboşeni, îndrumător prof. László Szidonia.

Iată câteva impresii ale elevilor participanți:

„A fost minunat! Mi-am făcut noi prieteni . Am cunoscut copii din tot judeţul.”

„Suntem foarte fericiți. Nu i-am privit pe ceilalţi copii ca şi competitor. Am încercat să dăm tot ce-i mai bun din noi.”

Se poate concluziona că toți concurenții au dat dovadă de implicare activă, interes, străduință, reprezentând cu cinste școala covăsneană, demonstrând că fiecare copil poate fi un învingător.

Felicităm toți participanții, școala organizatoare și pe toți cei implicați, care au susținut și au răsplătit istețimea, efortul și talentul minunaților noștri copii.

Bucuria din sufletele copiilor, prieteniile care s-au legat, angajarea entuziastă și spiritual de competiție au demonstrat fair-play.

A fost cu adevărat un eveniment de excepție, organizat cu pricepere, dăruire și profesionalism de toate cadrele didactice implicate.

Prof. Mioara Dobrilă

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”

Concurs elevi 2

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.