ACTUALITATE 13 martie 2016

Concurs şi expoziţie de fotografie de Ziua Mondială a Apei

de Iulia Drăghici - Taraș | 748 vizualizări

Administraţia Bazinală de Apă Olt - Sistemul de Gospodărire a Apelor Covasna organizează un concurs de artă fotografică, urmat de o expoziţie a celor mai bune imagini, în 22 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Expoziţia, aflată deja la ediţia a IV-a, va avea loc în faţa Teatrului Tamási Áron din Sfântu Gheorghe. Tema concursului şi a expoziţiei este, potrivit ONU şi UNESCO, „Apă şi Meserii”.

Condiţii de participare la concurs

Participarea la acest concurs de artă fotografică nu este limitată de vârstă sau ocupaţie.

Concurenţii trebuie să trimită fotografii care se încadrează în tematica menţionată, „Apa şi Meserii”, respectiv în subcategoriile Apa e muncă; Apa e artă; Apa e schimbare.

Termenul limită este vineri 18 martie 2016, ora 24. Fotografiile se trimit la adresa de e-mail: mundusaqua@gmail.com.

În ceea ce priveşte detaliile tehnice, organizatorii concursului anunţă că „se acceptă fotografii în culori sau alb-negru, în format digital jpg. Denumirea fişierului unei fotografii urmează o ordine strictă: NumelePrenumele_Domiciliul_Titlul fotografiei (lb. română, şi lb. maghiară) - Ex. NeaguAdrian_Covasna_Moara_Vízimalom. Latura mare a fotografiilor trebuie să fie minimum de 4724 pixel sau dimensiunea de 30 cm x 40 cm, 300 dpi. Dimensiunea fişierului unei fotografii nu poate să depăşească 10 Mpx. Fişierul nu poate depăşi 15 Mb. Dacă e necesar, fotografiile vor fi trimise în mai multe e-mailuri. Fotografiile trebuie să fie însoţite de următorul borderou completat:  Numele autorului, titlul şi descrierea fotografiei (în română sau în maghiară), Adresa de contact: e-mail, domiciliul (localitatea, judeţul)”, conform comunicatului de presă.

Regulamentul specifică şi faptul că organizatorii vor printa fotografiile admise în expoziţie.

Un juriu va selecta cele mai bune imagini care vor fi afişate în 22 martie în faţa Teatrului Tamási Áron. Câştigătorii vor fi anunţaţi prin e-mail de ora şi locul deschiderii festive a expoziţiei şi unde se vor decerna diplomele.

„Participantul declară în mod implicit prin înscrierea imaginii în concurs că este deţinătorul drepturilor de autor asupra acesteia şi îşi asumă toate consecinţele legale în cazul în care se dovedeşte ca nu deţine drepturile intelectuale asupra fotografiei. (...) Participantul permite utilizarea fotografiei sale în scopuri necomerciale pentru mediatizarea expoziţiei, fără drepturi materiale, cu menţionarea numelui autorului pe lucrare. Participantul acceptă în mod implicit prin înscrierea imaginii în concurs condiţiile participării”, scrie în comunicatul de presă transmis de organizatori.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.