ACTUALITATE 11 ianuarie 2017

Concurs pe tema ecologiei pentru școlile din mediul rural

de Iulia Drăghici - Taraș | 1799 vizualizări

Cel mai mare proiect de implicare socială din țară, „Let’s Do It, Romania!” revine cu o nouă provocare, de această dată adresată exclusiv școlilor din mediul rural. În perioada 5 ianuarie – 30 aprilie a.c. are loc prima ediție a concursului „Let’s BE ECO”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Garda Națională de Mediu. Peste 280 de birouri și 600 de calculatoare/laptopuri sunt puse la bătaie în cadrul acestei întreceri. Înscrierile sunt deschise până în 27 ianuarie.

„Prima ediție a proiectului de economie circulară (n.red. concept de dezvoltare sustenabilă pentru a diminua cât mai mult risipa) „Let’s Be ECO!” va consta într-o competiție dedicată unităților de învățământ din mediul rural. Scopul proiectului este susținerea comunităților din mediul rural prin reutilizarea resurselor. În cadrul proiectului vor fi distribuite peste 280 birouri și alocate în urma disponibilizării aproximativ 600 de calculatoare/laptop-uri. Cele mai implicate 40 de școli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri și 7 birouri”, arată un comunicat de presă trimis de organizatori.

În cadrul competiției, elevii participanți vor avea de construit și creat obiecte din materiale reciclabile. „Atelierele de reutilizare creativă și creație se desfășoară începând cu 15 ianuarie și se încheie pe 28 februarie. Elevii sunt invitați să creeze obiecte din materiale reciclabile și lucrări precum: machete, planșe, desene etc. Aceste activități au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător și însușirea corectă a conceptului de deșeu. Creațiile se trimit sub formă de fotografii la adresa de email concurs@letsdoitromania.ro”, arată regulamentul concursului.

Școlile pot solicita înscrierea în proiect la adresa concurs@letsPoster Let's Be ECO!doitromania.ro, până la data de 27 ianuarie 2016, prin completarea unei scrisori de motivație și a unui formular de înscriere, disponibile pe site-ul www.letsdoitromania.ro.

Potrivit organizatorilor, jurizarea participanților se va realiza de către organizatorii și partenerii proiectului. Vor fi luate în considerare criterii precum creativitatea, originalitatea și complexitatea lucrărilor, dar și nevoia argumentată în formularul de înscriere și numărul de elevi participanți raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învățământ înscrisă. Însumarea punctajelor va da clasamentul celor mai implicate școli la nivel național.

„Protejarea mediului începe de la prevenirea risipei. Acesta este scopul principal al acestui proiect: să prevenim risipa unor resurse extrem de importante. Decizia partenerilor de la Garda Națională de Mediu este lăudabilă și este un model de preocupare a unei instituții publice pentru protejarea mediului și combaterea risipei. Ne bucurăm că, pe lângă protejarea mediului, putem sprijini și educația în mediul rural”, spune Andrei Coșuleanu, Project Manager la „Let’s Do It, Romania!".

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.