ACTUALITATE 18 mai 2016

Concurs naţional pentru protecţia pădurilor organizat în judeţul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1184 vizualizări

Judeţul Covasna devine gazda concursului naţional „Tineri în pădurile Europei / Young People in European Forests”. La competiţia organizată la Centrul de Agrement Pădureni al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Covasna, în perioada 19-22 mai, sunt aşteptaţi 60 de elevi de la 20 de unităţi de învăţământ din ţară.

Cele 20 de echipe participante vor avea de rezolvat o probă scrisă şi mai multe probe practice. Cea mai bună echipă va reprezenta România la etapa europeană a concursului, care va avea loc în Letonia în luna septembrie.

„Concursul YEPF are ca principal obiectiv conştientizarea în rândul tinerilor a valorilor cadrului natural european, educarea în ceea ce priveşte gestionarea durabilă a pădurilor şi conservării biodiversităţii în spaţiul european”, informează organizatorii.

Preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă Alutus, Cătălin Lazăr, a declarat într-o conferinţă de presă: „Până în acest an, competiţia era adresată doar liceelor cu profil silvic, însă, într-o discuţie purtată cu Regia Autonomă Romsilva, am ajuns la concluzia că această informaţie trebuie să ajungă la cât mai mulţi tineri. Protecţia naturii nu trebuie făcută doar în liceele silvice, ci are nevoie de un efort comun şi unitar. Astfel, am ajuns la concluzia că în cadrul Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă Comunitară Alutus să încercăm să creionăm un departament de educaţie coordonat de Romsilva. Împreună ne dorim să facem o strategie prin care să educăm tinerii în domeniul biodiversităţii şi a pădurii”.

YEPF este concursul naţional organizat de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva încă din anul 2011. Anul acesta evenimentul este pus la cale în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă Alutus şi cu Ministerul Tineretului şi Sportului – Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Covasna.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.