Concurs de tocăniţe de iepuri la Zilele Vânătoreşti de la Malnaş-Băi
Vânători, localnici şi turişti s-au adunat sâmbătă în staţiunea Malnaş-Băi, pe un platou colorat de toamnă, pentru a se bucura de tocăniţele şi bucatele pregătite aici cu ocazia Zilelor Vână toreşti. Atracţia zilei a fost concursul de tocăniţă de iepure, la care s-au înscris 23 de echipe din judeţ şi din ţară, cu nume ca „Paprika Boys“, „Gurmanzii din Bucureşti“ sau „Drumul Verde“. Fiecare a încercat să creeze o atmosferă cât mai vânătorească, prin piei de animale expu se în faţa cortului, covoare de frunze uscate care aminteau de pădure, mici copăcei făcuţi din crengi bine ancorate în pământ, toate decorate cu ulcele din pământ, topoare înfipte în lemn sau bostani şi fructe specifice anotimpului. Printre acestea au
23 de echipe s-au întrecut sâmbătă în a prepara cea mai gustoasă tocăniţă
Vânători, localnici şi turişti s-au adunat sâmbătă în staţiunea Malnaş-Băi, pe un platou colorat de toamnă, pentru a se bucura de tocăniţele şi bucatele pregătite aici cu ocazia Zilelor Vână toreşti. Atracţia zilei a fost concursul de tocăniţă de iepure, la care s-au înscris 23 de echipe din judeţ şi din ţară, cu nume ca „Paprika Boys“, „Gurmanzii din Bucureşti“ sau „Drumul Verde“. Fiecare a încercat să creeze o atmosferă cât mai vânătorească, prin piei de animale expu se în faţa cortului, covoare de frunze uscate care aminteau de pădure, mici copăcei făcuţi din crengi bine ancorate în pământ, toate decorate cu ulcele din pământ, topoare înfipte în lemn sau bostani şi fructe specifice anotimpului. Printre acestea au putut fi văzuţi şi vânători, cu nelipsitele costume verzi şi însoţiţi de credinciosul câine de vânătoare. Echipele participante au primit din partea organizatorilor câte un iepure de casă – întrucât nu era sezonul potrivit pentru cei sălbatici – la care au adăugat fiecare condimentele aduse de ei, toate pregătite apoi la ceaun. Participanţii au venit cu reţete interesante, de iepure cu măsline, cu vin sau cu orez, servite în felurite moduri. Juriul a premiat ulterior cea mai bună tocană, cel mai frumos aranjament, cel mai bun nume de echipă şi cel mai frumos mod de servire, iar la final cei mai fericiţi au fost cei cu burţile pline. Potrivit primarului din Malnaş, Kasleder Jozsef, concursul de sâmbătă se înscrie printre cele mai mari din judeţ, de acest gen. Sărbătoarea vănătorească a cuprins şi mai multe jocuri pentru copii, cânte cele fanfarei din Baraolt. Judeţul Covasna este cunoscut pentru preparatele sale gastronomice şi pentru concursurile pe această temă, cum ar fi Parada Cârnaţilor sau concur sul de tocăniţe organizat la Zilele Covasnei, tocana uriaşă din 200 de kg de ciuperci de la Comandău, kurtos kalacsul de 5 metri de la Ozun, îngheţata de 100 de metri de la Covasna şi multe altele.
Ana Sidon