ACTUALITATE 14 noiembrie 2016

Concurs de postere adresat elevilor, legat de problematica HIV/SIDA

de Iulia Drăghici - Taraș | 1293 vizualizări

Elevii covăsneni au ocazia să participe, în perioada 10 noiembrie – 5 decembrie, la concursul naţional de postere „Fii inspirat!”. Competiţia este organizată de Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA). Participanţii trebuie să redea prin artă o experienţă sau o înțelegere proprie legată de problematica HIV/SIDA și persoanele seropozitive.Afis_concurs InspiRED

Concursul va avea câte doi câştigători pentru fiecare poziție. Deținătorii locului I vor câștiga câte un laptop în valoare de 1.500 de lei, câștigătorii locului II vor fi premiaţi cu câte o tabletă în valoare de 1.000 de lei şi cei de pe locul III, cu câte un smartphone în valoare de 500 de lei. În plus, câştigătorii vor avea transportul, masa şi cazarea asigurate la Bucureşti, pentru festivitatea de premiere. Fiecare concurent va primi o diplomă de participare.

Potrivit calendarului concursului, în perioada 10 noiembrie – 5 decembrie se realizează şi se înscriu posterele, în perioada 6 – 9 decembrie acestea se jurizează, iar în 16 decembrie are loc la Bucureşti o expoziţie a celor mai bune lucrări şi premierea câştigătorilor.

„Dorim prin această campanie să cultivăm/extindem aria de sensibilitate a fiecărui om, încurajând la deschidere față de persoanele ce trăiesc cu HIV/SIDA atunci când au ocazia să le întâlnească ori să vorbească despre ele. În acest an, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie – Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA, UNOPA doreşte să atragă atenția populaţiei generale (cu accent pe generaţia de copii şi tineri – elevi de gimnaziu şi liceu) asupra nevoii de deschidere și acceptare a persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA. Stigmatul HIV/SIDA perpetuează o teamă nejustificată faţă de acest subiect, faţă de informare sau faţă de testare. Discriminarea persoanelor infectate cu HIV se dovedeşte a fi poate cel mai dificil obstacol întâmpinat de programele de prevenire a infecţiei cu HIV”, arată organizatorii concursului, prin intermediului regulamentului publicat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna.

Competiţia se adresează elevilor din clasele V–VIII şi liceenilor care au sub 19 ani la data înscrierii în concurs.

Detalii şi regulile de participare sunt disponibile pe www.unopa.ro, dar şi pe site-ul IŞJ Covasna.

Teme articol: copii SIDA concurs HIV postere
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.