ACTUALITATE 27 noiembrie 2016

Concluzii după „Ziua Ştafetei” la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 356 vizualizări

Cei 13 elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului, care au participat în perioada 15 – 25 noiembrie a.c. la a V-a ediţie a campaniei-eveniment „Ziua Ştafetei”, iniţiată de Fundația Terre des homes din Elveția și implementată la nivel național, au avut ocazia, timp de 6 ore într-o zi să vadă dacă meseria pe care şi-o doresc după finalizarea studiilor este ceea ce îşi imaginează cu adevărat.

Înscriindu-se în gama de meserii pe care o poate oferi oraşul Întorsura Buzăului, elevii au avut ocazia să vadă ce înseamnă să fie asistenți medicali, funcționari publici, polițiști, brutari, administratori de firmă, medici, educatori sau vânzători.

„Credem că este important să le arătăm că-i susținem și să le dăm o dovadă de încredere, lăsându-i să ne preia locul măcar pentru o zi, de Ziua Ștafetei. Le mulțumim pe această cale mentorilor care le vor oferi o experiență de viață deosebit de edificatoare, consolidându-le motivația de a deveni ceea ce-și doresc”, a declarat profesoara Georgeta Coman de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, coordonatorul local al campaniei.

După spusele participanţilor, experienţele din „Ziua Ştafetei” i-au determinat să meargă mai departe în carieră, pe drumul ales.

„E interesant. Nu ştii ce se întâmplă la un loc de muncă până nu îţi explică cineva”, a spus şi Gilia Marin, eleva care a fost pentru o zi funcţionar public la Primăria Întorsura Buzăului.

„Am fost la Grădiniţa „Prichindel” şi am ajutat la activităţile care s-au desfăşurat la o grupă de copii mai mari. Am desenat, am colorat, am pictat cu degetul. Îmi doresc să devin educatoare pentru că îmi plac foarte mult copiii şi am foarte multă răbdare cu ei. Acum am avut ocazia să văd ce însemnă meseria, să văd ce trebuie să fac şi cum. (...) Am rămas plăcut surprinsă pentru că atunci când am plecat, cei mici au strigat să mai vin pe la ei”, ne-a spus eleva Teodora Sandu.

„Am fost la spital la secţia de pediatrie. I-am verificat, le-am măsurat tensiunea, am fost să vedem cum se recoltează probele pentru analize şi le-am dus la laborator. A fost destul de dificil pentru că nu trebuie să îţi fie frică şi trebuie să ai ambiţie. A fost o experienţă pe care mi-am dorit-o de mult pentru că îmi doresc să devin asistent medical la pediatrie”, ne-a explicat o altă elevă, Bianca Popica.

Anul acesta „Ziua Ştafetei” s-a organizat de asemenea şi în municipiul Sfântu Gheorghe.

Fundaţia Terre des hommes (Tdh), organizaţia neguvernamentală din Elveţia ce dezvoltă programe şi proiecte în peste 38 de ţări pentru a proteja copiii aflaţi în nevoie, este prezentă în România încă din anul 1992.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.