ACTUALITATE 16 mai 2017

Concertul Filarmonicii de Stat „Transilvania” la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1476 vizualizări

În cadrul stagiunii de concerte 2016-2017, pe data de 20 mai, de la ora 19:00 în Sfântu Gheorghe va avea loc un nou concert de muzică clasică. De data aceasta Teatrul Tamási Áron va găzdui Orchestra de cameră a Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

Cu această ocazie, Orchestra de cameră a Filarmonicii clujene va interpreta opera lui W. A. Mozart – Divertisment pentru coarde în Re major (K 136) și „Eine kleine nachtmusik” (KV 525), respectiv renumita Serenadă pentru coarde în Mi major, (op. 22) din creația lui Antonin Dvořák.

Mozart ne este drag tuturor! „Divertisment”-ul pentru coarde în Re major și „Eine kleine nachtmusik” au fost compuse în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, inițial pentru Concertele în aer liber organizate la Curțile Princiare. În cele două piese se pot observa stilul burlesc specific creației mozartiene prin intermediul melodiilor simple capabile să contureze diferite imagini colorate muzical. Serenada pentru coarte în Mi major a fost compusă de Antonin Dvořák în doar 12 zile, fiind caracterizată prin diferite discursuri energice. Deși Dvořák era încă în pragul dezvoltării unui stil nou, Serenada rămâne cea mai timpurie dintre compoziţiile sale, în care ascultătorul descoperă o continuă energie pozitivă – o bunătate neclintită.

Orchestra de Cameră a Filarmonicii de Stat ,,Transilvania” a fost înfiinţată în anul 1966 și timp de douăzeci de ani funcționează sub dirijarea lui Mircea Cristescu. În acest timp, orchestra a obţinut recunoaştere atât în ţară, cât şi peste hotare. De la începuturile sale, Orchestra de Cameră a avut o colaborare strânsă cu marele violonist Ştefan Ruha. Imprimarea „Anotimpurilor” de Vivaldi cu regretatul maestru rămâne best-seller-ul întregii producţii a Casei de Discuri Electrecord şi stă mărturie pentru înaltul nivel artistic atât al solistului, cât şi al orchestrei. În general, ansamblul cântă fără dirijor, dar este perfect disponibil pentru a lucra cu eminenţi dirijori invitaţi.

Prețul biletelor costă 25 lei, respectiv 12 lei și sunt valabile și abonamentele. Biletele sunt disponibile la Biroul de Organizare Evenimente Culturale (Piața Libertății nr.1) și pe site-ul www.biletmaster.ro.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.