ACTUALITATE 22 aprilie 2015

Comunicat de presă: Propunerea legislativă de modificare şi completare a Legii 75/1994 privind arborarea drapelului României – o necesitate publică

de Covasna Media | 108 vizualizări

Am depus alături de colegul meu senator, Dobra Dorin, o iniţiativă legislativă de modificare şi completare a Legii 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.

În cursul acestei săptămâni, alături de colegul meu, senatorul Dorin Dobra, am susţinut în faţa Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor această lege ce doreşte ca utilizarea simbolurilor şi însemnelor naţionale să fie riguros reglementată, pentru a nu permite interpretări abuzive sau eludarea legii.

Astfel, prin această modificare legislativă, se aduc clarificări privind dreptul de utilizare al oricărui drapel (însemn naţional) LEGAL APROBAT, atâta timp cât este însoţit de drapelul României.

De asemenea, se prevede o înăsprire a pedepselor, ce se vor aplica direct funcţionarului public care a încălcat legea.

Deşi proiectul legislativ ar reprezenta un pas spre normalitate, ce ar duce la prevenirea apariţiei unor conflicte, acesta a primit raport negativ de la Comisia pentru administraţie din Camera Deputaţilor, dată fiind opoziţia deputaților PSD.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senatul României şi trimis spre dezbatere către Camera Deputaţilor în data de 2 decembrie 2014.

Vom susţine, mai departe, în plenul Camerei Deputaţilor, valabilitatea principiilor pe care le-am gândit la această lege și facem un apel la majoritatea parlamentară să înțeleagă faptul că îmbunătățirea legislaţiei în acest domeniu reprezintă un obiectiv care transcende interesele de partid.

Marius Lucian Obreja

Senator de Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.