ACTUALITATE 26 octombrie 2022

Comuna Sita Buzăului se pregătește să adopte un document cu importanță majoră pentru locuitori

de Iulia Drăghici - Taraș | 1190 vizualizări

Planul Urbanistic General (PUG) al Comunei Sita Buzăului va ajunge pe masa consilierilor locali în ședința ordinară a lunii octombrie. Primarul Nicolae Stoica spune că este un demers la care se lucrează de ani de zile. Important este ca cetățenii să știe că documentul reglementează tot ce ține, de exemplu, de construcția locuințelor. 

Edilul comunei Sita Buzăului ne-a explicat că actualizarea Planului Urbanistic General este un demers de lungă durată, în special pentru că necesită foarte multe avize de la diverse instituții, începând de la Consiliul Județean, până la MAI, SRI, MApN și alte instituții ale statului. 

În 26 vom prezenta Planul Urbanistic General Consiliului Local. Avem toate avizele, inclusiv de la Consiliul Județean. Sunt încrezător că va fi aprobat, în sfârșit, după patru, cinci ani. A fost o luptă lungă. De patru ani muncim la el. Vom ști exact unde avem cele trei zone de picnic, oamenii vor putea construi numai într-un anumit areal, unde permite PUG-ul. În afara lui nu poți construi pentru că ba sunt zone inundabile, ba sunt zone de fâneață, pășuni, pădure. Este un document care reglementează tot ce ține de construcții și înălțime, mărime, tip de teren. Dacă nu ai un PUG bine pus la punct, o să ai probleme de tipul: pe o stradă ai căsuțe mici și dintr-o dată răsare un bloc. Dar PUG-ul reglementează”, ne-a declarat primarul Nicolae Stoica. 

Edilul ne-a spus că noul ghid nu va reglementa însă și culorile sau alte detalii ce privesc locuințele, pentru că oricum cetățenii au dat dovadă de bun-simț și de bun-gust și până acum și „aici oamenii nu sunt extravaganți”. 

În 2021, Primăria Sita Buzăului a eliberat 17 certificate de urbanism și 10 autorizații de construcție, potrivit unei informări publicate pe site-ul instituției, privind situația social-economică a comunei. 

Planul Urbanistic General este un document de bază care conține regulile pentru dezvoltarea suprafețelor municipiilor, orașelor și comunelor, atât intravilane, cât și extravilane, respectiv modernizarea șoselelor, a străzilor, extinderea intravilanului, a infrastructurii de apă, gaze naturale, canalizare, potrivit necesit.ro. De aceea este un document de importanță majoră în ceea ce privește calitatea vieții locuitorilor. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.