ACTUALITATE 16 august 2022

Comuna Dalnic ar putea primi finanțare de 12 milioane de lei prin „Anghel Saligny”

de Diana Pantelimon | 491 vizualizări

Prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, comunei Dalnic i-au fost atribuite 12 milioane de lei pentru modernizarea străzilor. Primarul se declară mulțumit de suma obținută și speră ca licitația publică pentru stabilirea constructorului să aibă loc anul viitor.

„Am cerut 15 milioane și am primit 12, suntem foarte mulțumiți. Prima dată trebuie să facem hârtiile și sperăm ca în 2023 să facem licitația, iar apoi vor începe lucrările“, a declarat, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul Marti István. 

Comuna Dalnic a depus, în noiembrie anul trecut, două cereri de finanțare în cadrul programului, prin care ar fi dorit să obțină fonduri în valoare totală de aproximativ 16,2 milioane de lei, conform unui răspuns oficial furnizat la solicitarea redacției „Observatorul de Covasna”.

Cu acești bani, autoritățile aveau în plan să modernizeze o serie de străzi (etapa 1) în comună, obiectiv care necesita 13,3 milioane de lei, dar și să refacă podul situat pe drumul de exploatare Dalnic (DN11) Surcea, care trece peste Râul Negru, proiect care ar fi costat aproape 2,9 milioane de lei. 

Din cele două proiecte, doar unul va primi finanțare prin acest program, refacerea străzilor fiind o prioritate.

Dintre cele două obiective de investiții amintite anterior, prioritară este „Modernizare străzi în comuna Dalnic – etapa 1”, întrucât asfaltarea străzilor din comuna Dalnic reprezintă o prioritate pentru locuitorii comunei Dalnic”, ne-au informat autoritățile locale la vremea respectivă. 

Comuna Dalnic este situată în partea centrală a judeţului Covasna, pe panta estică a Munţilor Bodoc, la 20 km distanţă de municipiul Sfântu Gheorghe. Localitatea Dalnic a devenit comună după cele două referendumuri din 2004. Anterior, ca sat, aparţinea de Comuna Moacșa. În arealul comunei există așezări aparţinând culturii Cucuteni – Ariușd și perioadei dacice, potrivit dalnic.ro.

La nivelul județului Covasna, Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei prin PNI „Anghel Saligny“. Depinde de fiecare autoritate locală în parte dacă, în final, va primi banii conform distribuirii, în funcție de documentațiile care vor fi depuse și de alți pași birocratici care trebuie urmați în continuare, până la semnarea contractelor, în această toamnă.

Sursa foto: dalnic.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.