ACTUALITATE 4 mai 2018

Compromis pentru licitațiile privind spațiile de alimentație publică

de Iulia Drăghici - Taraș | 692 vizualizări

Autoritățile din Sfântu Gheorghe caută soluții mai eficiente pentru ediția din 2019 a Zilelor orașului

Metoda licitației publice pentru atribuirea locurilor de alimentație la Zilele Sfântu Gheorghe va suferi modificări pentru ediția viitoare, din 2019, a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád.

Edilii orașului au subliniat că deși nu a fost ușor de gestionat noul sistem de atribuire a restaurantelor, metoda a adus beneficii pentru autoritățile locale, care au încasat aproape 400.000 de lei din închirierea locațiilor de alimentație publică, jumătate din costul organizării evenimentului.

„În legătură cu decizia primăriei de a licita spații pentru restaurante, cu siguranță pentru anii viitori trebuie să găsim soluții noi. Practic, după licitație putem spune că veniturile au fost considerabil mai mari, deci critica că până acum am dat prea scump pentru localnici nu este corectă. S-a demonstrat că dacă am organiza licitația, veniturile ar fi mai mari. Va trebui, pentru anul următor, să găsim un compromis în așa fel încât să fie mai mulți locali (n.red. întreprinzători), dar și să avem garanția că nu dăm spațiile pentru cei din Sfântu Gheorghe, ca ei după aceea să subcontracteze tot pentru cei care au venit anul acesta la licitație. Asta s-a întâmplat anul trecut și ăsta a fost unul dintre motivele pentru care anul acesta am decis să licităm. Și aceste discuții le vom începe săptămânile următoare și sper ca până la anul o să găsim soluții”, a declarat Antal Árpád.

Discuțiile pe marginea subiectului s-au reluat în contextul în care mai mulți întreprinzători locali cu tradiție au pierdut anul acesta licitația la Zilele Sfântu Gheorghe în favoarea unor comercianți din alte zone ale țării. Aceștia s-au considerat dezavantajați de autorități, mai ales prin faptul că în comisia de licitație s-a acceptat o eroare flagrantă a comerciantului care a licitat cu suma cea mai mare pentru trei locații.

În final, autoritățile susțin că metoda adoptată anul acesta a fost bună, însă că de anul viitor vor stabili reguli mai clare, prin care să asigure corectitudinea deplină a întregului proces.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.