ACTUALITATE 1 februarie 2019

Comisar european pentru sport, cultură, tineret și educație, în vizită în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1062 vizualizări

Muzeul Național Secuiesc a fost punctul central al vizitei

Navracsics Tibor, comisarul european pentru sport, cultură, tineret și educație a făcut joi o scurtă oprire în județul Covasna. Acesta a vizitat Muzeul Național Secuiesc din Sfântu Gheorghe, aflat în lucrări de modernizare, finanțate din fonduri europene incluse în POR 2014-2020.

Comisarul european a fost însoțit de vicepreședintele executiv al UDMR, Hegedüs Csilla, respectiv primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

„Scopul vizitei mele în județul Covasna este unul obișnuit, pentru că de fiecare dată când vizitez state membre ale Uniunii Europene, mă concentrez să vizitez regiuni și comunități locale, în afara capitalei. Anul trecut am sărbătorit Anul European al Moștenirilor Culturale și în timpul acestui an subliniem importanța comunităților locale și regionale și toate caracteristicile lor. Cred că această diversitate poate contribui la bogăția identității și comunității europene. Știm că Ținutul Secuiesc are caracteristici foarte distinctive, cultură și identitate regională. De aceea am făcut această vizită. A fost o onoare pentru mine să văd Muzeul și sper ca lucrările de reabilitare, făcute cu 4 milioane de euro, fonduri europene, să fie un succes. Aceasta poate fi o contribuție importantă pentru bogăția Europei și moștenirea sa culturală”, a declarat Navracsics Tibor.

Acesta a precizat totodată că a fost informat de cei doi lideri covăsneni, Antal Árpád și Tamás Sándor, că procedurile birocratice sunt dificile și fac astfel renovarea și mai anevoioasă.

„O să discut despre acestea la Bruxelles și dacă este în puterea autorităților europene de a oferi sfaturi sau de a organiza schimb de experiențe sau de idei despre cum să facem ca aceste proceduri să fie mai ușoare, o să am în vedere și autoritățile locale”, a mai spus Navracsics Tibor la finalul vizitei.

De la Sfântu Gheorghe, comisarul european s-a îndreptat către Miercurea Ciuc, unde s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, dar și cu şeful grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila și cu reprezentanți ai presei din județul vecin.

Foto: Kocsis B. János

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.