ACTUALITATE 11 octombrie 2016

Comemorări la Poiana Sărată

de Covasna Media | 1090 vizualizări

Sâmbătă, 8 octombrie 2016, am participat la manifestările de la Poiana Sărată, județul Bacău, prilejuite cu ocazia împlinirii a 100 ani de la luptele desfășurate în această zonă.

În cimitirul internațional al eroilor de la Poiana Sărată sunt înmormântați oșteni din România (29), Rusia (1), Germania (130), Austria (21), Turcia (3) și Ungaria (23).

Pe șase catarge au fost înălțate drapelele și s-au intonat imnurile celor șase state.

De renovarea acestui cimitir s-a ocupat Primăria Oituz, conform legii, și nu Asociația Națională a Veteranilor de Război sau Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”. Cimitirul arată impecabil!

Aș vrea să-l întreb pe primarul municipiului Sfântu Gheorghe când are de gând să pună la punct cimitirul internațional al eroilor din orașul nostru (despre care multă lume nici nu știe că există), unde sunt înmormântați oșteni din 12 state? Și-a luat angajamentul, conform proiectului întocmit, că la data de 1 aprilie 2014 îi va face inaugurarea. Au trecut doi ani și jumătate, iar cimitirul încă nu a fost inaugurat și nu prea s-a mișcat nimic acolo.

Președintele Asociației Județene Cultul Eroilor „Regina Maria” – Covasna

Col. (rtr) Ioachim Grigorescu

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.