ACTUALITATE 14 decembrie 2016

Colecţia „Cine a fost” revine la cititorii „Observatorul de Covasna”

de Covasna Media | 1059 vizualizări

Luna cadourilor readuce în casele cititorilor „Observatorul de Covasna” colecţia de cărţi „Cine a fost?”, printr-un nou volum oferit cadou abonaţilor. De joi, 15 decembrie, cartea „Cine a fost Cristofor Columb” va fi distribuită gratuit abonaţilor, dar va fi disponibilă şi la chioşcurile de ziare, la preţul de 14,99 de lei, împreună cu ziarul.

„Cine a fost Cristofor Columb”, cartea scrisă de Bonnie Bader, ilustraţii de Nancy Harrison şi tradusă de Luminiţa Gavrilă, spune povestea unui băiat care visa să navigheze spre locuri îndepărtate, a căpitanului corabiei Santa Maria, care s-a ciocnit de un recif de corali, respectiv a exploratorului care a descoperit Lumea Nouă şi n-a ştiut niciodată. Născut în 1451 în oraşul Genova din Italia, într-o familie de ţesători, Columb, descoperitorul Americii, cum îl numesc unii istorici, a dovedit prin acţiunile sale că dorinţa de a ieşi din tipare poate să schimbe lumea.

„De ani de zile îi rugase pe conducătorii Portugaliei şi Spaniei să-i dea bani. Voia să găsească o rută nouă între Europa şi Indii, navigând spre vest. Indiile cuprindeau China, Japonia şi India. Nimeni nu mai încercase asta până atunci. Pe 12 octombrie 1492, la răsăritul soarelui, Columb şi echipajul său au coborât pe ţărm. Căzând în genunchi, a sărutat pământul şi a plâns. Oh, câte bogăţii îl aşteptau! Se va întoarce în Spania un erou”, scrie în paginile volumului care joi va ajunge la toţi abonaţii „Observatorul”.

Cartea „Cine a fost Cristofor Columb” este a noua carte pe care abonaţii ziarului „Observatorul de Covasna” o primesc în dar. Campania prin care oferim cărţi cadou a început în luna februarie a acestui an. Prima carte oferită abonaţilor a fost „Biografia unui cosmonaut – Dumitru Prunariu”, scrisă de Annie Muscă. Începând din luna martie, abonaţii au primit cadou volume din colecţia „Cine a fost”. Astfel, la „Observatori” au ajuns gratuit cărţile „Cine a fost Wolfgang Amadeus Mozart?”, scrisă de Yona Zeldis McDonough, „Cine a fost Isaac Newton”, a cărei autoare este Janet B. Pascal, „Cine a fost Leonardo da Vinci?” de Roberta Edwards, „Ce sunt jocurile olimpice de vară”, volum scris de Gail Herman, şi „Cine a fost Albert Einstein?”, scrisă de Jess M. Brallier. În septembrie, abonaţii au primit gratis una dintre cele mai populare cărţi ale anului, „Flash-uri din sens opus”, scrisă de poliţistul Marian Godină, iar în octombrie, odată cu prezenţa preotului Constantin Necula la Sfântu Gheorghe şi Întorsura Buzăului, abonaţii au primit cadou „Anatomia sufletului”, scrisă de acesta.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.